Title of a News Article

Erdoğan: DEAŞ bir terör örgütüdür...

.

Erdoğan: DEAŞ bir terör örgütüdür...
banner206
 Türkiye G20 dönem başkanlığında bir ilke imza atarak W20 (Women 20) grubunu kurdu. Zirvenin açılış konuşmasını Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı.

Açılış töreninde önemli açıklamalar yapan Erdoğan, "Biz DAİŞ'i (IŞİD), onunla birliktePKK'yı da PYD'yi de YPG'yi de diğer tüm terör örgütlerini de insanlık için aynı derecede tehlikeli örgütler olarak görüyor, hepsine karşı da mücadele ediyoruz. Terör örgütleriyle mücadelesinde Türkiye'ye yeterli desteği vermeyenler bilakis bu örgütlere alttan alta destek olanlar bölge ile birlikte tüm dünyayı bir felakete doğru sürüklediklerini bilmelidirler" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Büyümeye çok ihtiyaç duyduğumuz bir dönemden geçiyoruz. Kadınların iş gücüne katılması, ihtiyacımız olan büyümeyi elde etmede en önemli imkanımızdır. Bu fırsattan yararlanmak için neler yapılabileceğini beraberce tartışmalıyız. Kaliteyle birlikte kadın ve gençlerin önünü açabilmek, teknolojik gelişmelere imkan sağlamak da ancak kapsayıcı bir büyümeyle mümkündür.

"10 YIL İÇİNDE 100 MİLYON KADIN"

G20 ülkeleri olarak geçtiğimiz yıl aldığımız en önemli kararlardan birisi de kadınlarla ilgiliydi. Dünya genelinde 2025 yılına kadar kadın ve erkeklerin iş gücüne katılımları arasındaki farkı yüzde 25 oranında azaltma hedefini Türkiye olarak benimsedik. Bu hedefe ulaşmamız, 10 yıl içinde tüm dünyada 100 milyon kadını iş gücüne kazandırmamız anlamına gelir.

"BİZİM ARTIK PATİNAJA TAHAMMÜLÜMÜZ YOK"

Dünya genelinde kobilerin önemli bir bölümünün kadınlara ait olduğunu belirtmek istiyorum. Değerli konuklar dönem başkanlığımızdaki uygulamalardan biri verilen taahhütlerin zamanında uygulanmasıdır. Bizim artık patinaja tahammülümüz yoktur netice istiyorsak uygulamayı göreceğiz. 2018 yılına kadar uygulamalar hayat geçerse yüzde 2 civarında büyüme gerçekleşecektir.

"TÜRKİYE'DE KADINLARLA İLGİLİ ÖNEMLİ ADIMLAR ATILDI"

Kadınların eğitim ve iş fırsatlarına daha kolay erişmesi yoksulluğun azaltılmasına da katkı sağlayacaktır. Türkiye'de bu anlamda önemli adımlar atıldı. Bugün artık üniversiteden mezun olan kız ve erkek çocuklarımızın iş hayatına katılımı hemen hemen aynıdır. Kadın girişimciliği konusunda da önemli gelişmeler yaşandı 2001'de yüzde 4,9 olan girişimci oranı yüzde 8 oldu. Kadınlar sosyal hayatta da etkinliği artırıyor yeterli mi değil.

"EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET DEDİK"

Dünyada kadınlara seçilme hakkını veren ilk ülkelerden biri Türkiye'dir. Kadınların her alanda daha ileri düzeyde temsili sağlanması için çalışmalarımızı yürüteceğiz. Bu gelişilmeler tesadüfi değil kararlılıkla hayata geçirilen politikaların sonucudur. Çalışan anneler ile yeni doğum yapan kadınlara yönelik ilave ekonomik katkıların çalışmaları yapıldı. Kadınların ekonomik hayattaki etkisi artırılmak amaçlanıyor. Erkek ve kadınlar arasındaki ücret farkının hala devam ettiğini görüyoruz. Başbakanlığım döneminde performans sistemini getirmek istedik eşit işe eşit ücret dedik.

"SURİYE HALKININ KURTULUŞ MÜCADELESİNİ DESTEKLİYORUZ"

Bugün Suriye'de olanlar aslında bir devrim arayışı değildir, o aşama geride kaldı. Artık bu ülkede yaşananlar, Suriye halkının kurtuluş mücadelesidir. Geçmişte Kurtuluş Savaşı vermiş bir ülke olarak Suriye halkını biz çok iyi anlıyoruz. Biz Türkiye olarak demokrasinin ve özgürlüklerin yanında olması gereken her ülke gibi Suriye halkının kurtuluş mücadelesini destekliyoruz.

Demokratik olduğunu söyleyen ülkelerin darbeleri savunmaktadır ve desteklemektedir. Lafa geldiğinde BM de demokrasi özgürlük diyor. Askeri darbe yapanları adeta alkışlıyorlar, silahlar bombalar gönderiyorsunuz. Bölgede faaliyet gösteren DAİŞ (IŞİD),PYDPKK gibi örgütlerinin Suriye halkının kurtuluş mücadelesine karşı savaşan yapılardır.

"ÜZÜNTÜYLE İZLİYORUZ"

Ankara Garı önünde vatandaşlarımızı kaybettik, buna rağmen DAİŞ'i (IŞİD) destekleyen bir ülke gibi Türkiye'nin gösterilmeye çalışılmasını üzüntüyle izliyoruz. Amacı ne olursa olsun terör örgütlerinin karşısındayız. Teröre karşı olmak ahlaki bir duruştur. Bu ahlaka sahip hiçbir ülkenin terör örgütleri arasında ayrım yapması kabul edilemez.

"YARIN SİLAHLARINI SİZE DOĞRULTACAKLAR, ŞÜPHENİZ OLMASIN"

Bugün işinize geldiği için desteklediğiniz terör örgütünün yarın silahlarını size doğrultacağından hiç şüpheniz olmasın. Biz terör örgütlerini insanlık için tehlikeli görüyor ve hepsine karşı mücadele ediyoruz. Destek olanlar bölge ile birlikte dünyayı tehlikeye sürüklüyor. Terör örgütünün gelinen çıkan silah Batılı dostlarımızın gönderdikleri.

"TERÖR ÖRGÜTÜNÜN İYİSİ KÖTÜSÜ OLMAZ"

Bakın 'DAİŞ'e (IŞİD) karşı savaştıkları için veriyoruz' diyorsunuz. El Nusra da DAİŞ'e karşı savaşıyor ona terör örgütü olarak bakıyorsun da diğerine neden bakmıyorsun. Terör örgütünün iyisi kötüsü olmaz.

Türkiyesiz olmazsa Türkiye'yi AB'ye neden almıyorsunuz. Mesele belli. Açık, net olsalar biliyorlar ki dünyada kendilerini farklı yere koyarlar. 'NATO'da bir yanlışlık yaptık' diyorlarAB'de yapmayalım diyorlar. AB ülkelerinin çoğundan ilerdeyiz ama, maalesef samimi davranmıyorlar."

"TÜM DÜNYAYI FELAKETE SÜRKLÜYORLAR"

Biz DAİŞ (IŞİD) ve onunla birlikte PKK'yı da PYD'yi de YPG'yi de diğer tüm terör örgütlerini de insanlık için aynı derecede tehlikeli örgütler olarak görüyor hepsine karşı da mücadele ediyoruz. Terör örgütleriyle mücadelesinde Türkiye'ye yeterli desteği vermeyenler bilakis bu örgütlere alttan alta destek olanlar bölge ile birlikte tüm dünyayı bir felakete doğru sürüklediklerini bilmelidirler.

"SİPARİŞ ÜZERİNE NOBEL VERİLİYOR"

Çok ilginç gelişmeler oluyor. Birileri mülteci kabulünde laf ediyor, işte 'biz' diyor, '30 bin-40 bin mülteci kabul edeceğiz', ondan sonra da tabii Nobel'e aday gösteriliyor, nasıl oluyorsa. Bizde 2,5 milyon şu anda mülteci var. Bu konu da kimsenin umurunda değil. Çünkü Nobel de siyasi. Nobel ödüllerinin nasıl verildiğini zaten çoğunuz biliyorsunuz. Sipariş üzerine Nobel ödülü veriliyor

Güncelleme Tarihi: 16 Ekim 2015, 13:39
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195