Title of a News Article

Erdoğan Komşu'da konuştu...

Erdoğan Komşu'da konuştu...
banner206

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yeni Zelanda'da 49 kişinin hayatını kaybettiği cami saldırısında 3 Türk'ün yaralandığını açıkladı. Erdoğan, 74 sayfalık manifestosunda Türkiye'ye ve kendisine yönelik tehditlerde bulunan saldırgan için "Her yerin bomba olsa ne yazar İbadette olan masum Müslümanları buldun, elinde silahla gittin taradın. Ahlaksız, alçak, sen kolayı seçtin" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanGaziantep Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.  Konuşmasında Yeni Zelanda'daki cami saldırısına değinen Erdoğan, şunları söyledi:

ugün maalesef Yeni Zelanda’da yaşanan hadiseyi izlediniz mi televizyonlarda? İslam düşmanı katiller, ellerine silahlarını alıp Cuma namazı için toplanan Müslüman kardeşlerimize saldırıyorlar. Burada bu saldırının görüntüleri de canlı olarak yayınlandı. 49 kardeşimiz orada şehit oldu. Bunların dışında 3 tane de Türk var onlar da yaralı. Ben bir tanesine ulaştım kendisiyle görüştüm, Cumhurbaşkanıyla da görüştüm.

Şimdi bir de bu alçak, bu katil bildiri yayımlamış. Bu bildiride tüm Müslümanlarla birlikte ülkemizi, milletimizi ve şahsımı da hedef alıyor. Neymiş boğazın batısına geçmeyecekmişiz, yani Avrupa Yakası’na. Yoksa ne olurmuş? İstanbul’a gelir, hepimizi öldürür, bizleri topraklarımızdan sürer, Ayasofya’yı minarelerden kurtarırlarmış. Bu ifadeler kafalarda ve kalplerde yaşatılan heveslerin ifadesidir. Biz işte bunun için şehadetleri dinin temeli olan ezanlarımıza, onların okunduğu camilerimize, minarelerimize, istikbalimizin sembolü olan bayrağımıza böylesine sıkı sıkı sarılıyoruz.

BU CAN BU TENDE OLDUKÇA BÖYLE BİR ŞEYE ASLA MÜSAADE ETMEZ

Sen orada ibadette olan o masum Müslümanları buldun, elinde silahlarla gittin onları taradın. Terbiyesiz, ahlaksız, adi, alçak sen kolayı seçtin.

Birileri de hala bizim ezan ve bayrak hassasiyetimizi kendince küçümsemeye veya çarpıtmaya çalışıyor. İşte ben bu okuduklarımdan dolayı hapse girdim. Nerede? Türkiye’de… Ama siz ne yaptınız? Muhtar bile olamaz dediklerinden aldınız bu evladınızı hem Başbakan yaptınız hem de Cumhurbaşkanı yaptınız.

Şimdi İstanbul’a da ne diyor bu ahlaksız? İstanbul’a diyor ki Kostantinapol… Ayasofya’yı yeniden kiliseye çevireceklermiş. Bu can bu tende oldukça böyle bir şeye asla müsaade etmez, etmeyeceğiz. Evelallah…

Çıkmış İsrail’in başında bir tane soyguncu var ya, yargılanan var ya, her türlü yolsuzluktan yargılanan bir Başbakanları var ya, onun oğlu da tweet atıyor. Tweetinde ne diyor? “İstanbul Bizans’ın başkenti bir Hristiyan şehridir. Türk işgaliyle karşı karşıyadır.” Be ahlaksız, siz Filistin’in tamamını işgal ettiniz, Filistin’in tamamını işgal ettiniz. Siz 1938’de 48’de neredeydiniz, şimdi ise neredesiniz? O Filistinli kardeşlerimiz neredeydi, şimdi nerede? İşgal ettiniz, elinizdeki o güçle onları bulundukları yerlerden hep kovdunuz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195