Title of a News Article

Erdoğan o konuşmalardan sonra ayakta alkışlandı

Erdoğan o konuşmalardan sonra ayakta alkışlandı
banner206
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin huzuru için Suriye ve Irak’taki gelişmelerde belirleyici olması gerektiğini söyledi. Erdoğan, “Türkiye olarak masanın dışında kalamayız, masada olmaya mecburuz. 911 kilometre Suriye’de, yaklaşık 350 kilometre Irak’ta sınırı olan ülke, Türkiye. Ama onlar orada sonuç belirlemek istiyor. Biz artık bundan sonra seyirci kalmamalıyız, kalamayız” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin huzuru için Suriye ve Irak’taki gelişmelerde belirleyici olması gerektiğini söyledi. Erdoğan, “Türkiye olarak masanın dışında kalamayız, masada olmaya mecburuz. 911 kilometre Suriye’de, yaklaşık 350 kilometre Irak’ta sınırı olan ülke, Türkiye. Ama onlar orada sonuç belirlemek istiyor. Biz artık bundan sonra seyirci kalmamalıyız, kalamayız” dedi.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulunda 26. dönem ikinci yasama yılı açılış konuşmasında, 15 Temmuz'dan Yenikapı ruhuna, yeni anayasadan Suriye ve AB'ye önemli mesajlar verdi: Türkiye, bir avuç hainin dışında, 79 milyon vatandaşının tamamıyla, tüm dünyaya, tarih boyunca örnek gösterilecek bir özgürlük ve demokrasi dersi verdi. Milletimiz, terör örgütlerine olduğu gibi darbe heveslilerine de meydanı bırakmayacağını cümle aleme gösterdi. Şahsım başta olmak üzere, şu salonda bulunan milletvekillerimizin tamamının milletimize can borcu olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız.

UNUTTURMAMALIYIZ

Bir kez daha ve altını çizerek ifade ediyorum: 15 Temmuz'u unutmamak ve unutturmamak mecburiyetindeyiz. 15 Temmuz'u her anlamda milat haline dönüştürmeliyiz. 15 Temmuz'da yaşananları 'senaryo' diyerek, 'oyun' diyerek, 'tiyatro' diyerek, 'film' diyerek, 'böyle darbe mi olur?' diyerek küçümsemeye çalışanlar oldu. Buradan açıkça ifade ediyorum. Her kim ki 15 Temmuz'a amasız, fakatsız, lakinsiz 'darbe' diyemiyor ve lanetleyemiyorsa o da darbe girişiminin bir parçasıdır, en azından gönüllü destekçisidir. Böyle bir yanlışın içine düşenler, önce şehitlerimizin aziz hatırasına ve gazilerimize, onlarla birlikte o gece sokaklara dökülen milyonlara, daha ötesi milletimizin tamamına hesap vermekten kurtulamayacaktır.


 
00:00 dk01 Ekim 2016Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'de yasama yılı açış konuşmasını yapıyor. 15 Temmuz darbe girişimine değinen Erdoğan "Aziz Türk milletiyle ne kadar iftihar etsem azdır. Şu salonda bulunan milletvekillerimizin tamamının, milletimize can borcu olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız. Hep birlikte daha çok çalışmalı, daha çok üretmeliyiz" dedi.


YENİKAPI RUHU SÜRMELİ

Millet, 7 Ağustos'ta Yenikapı'da, Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakanı, Genelkurmay Başkanı, muhalefet partilerinin liderleri, yargı ve yürütme organlarının üst düzey temsilcileri, kuvvet komutanları, alanda bulunan 5 milyon vatandaş ve gönlüyle bu manzarayı destekleyen 79 milyonuyla, 15 Temmuz karşısındaki duruşunu net bir şekilde gösterdi. Elbette bu demek değildir ki hepimiz her konuda aynı şeyleri düşünecek, aynı şeyleri söyleyeceğiz. Kimsenin böyle bir talebi yok, olamaz da. Yaklaşım farklılıklarımız, inanç, düşünce, tarz farklılıklarımız mutlaka olacaktır. Bizden beklenen, milletimizin ve ülkemizin bekasını ilgilendiren temel konularda birlik ve beraberliğimizi güçlü tutmamızdır. Yenikapı'da sergilediğimiz ortak duruşu önemli görüyor ve devamını temenni ediyorum.

MİLLİ GÜVENLİĞİMİZE TEHDİT

Suriye ve Irak'ta yaşanan gelişmeler, ülke içinde yaşanan terör olaylarından bağımsız değil. Bugüne kadar yaşadıklarımız bize, kendi projelerimizi hayata geçirme iradesiyle hareket etmeden bu meselelerin üstesinden gelemeyeceğimizi göstermiştir. Fırat Kalkanı Harekatı, Suriye'deki terör örgütlerinin hepsine karşı, bölge halkıyla birlikte başlatılan meşru bir operasyondur. Cerablus'tan başlayarak batıya ve güneye doğru süren bu operasyonla hedefimiz bu bölgede, 5 bin kilometrekarelik, bir güvenli bölge tesis etmektir.


 
Türkiye’de darbe devri kapanmıştır
TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında toplandı. Kahraman, 26. dönem 2. yasama yılının açılışı dolayısıyla yaptığı konuşmada, “Tarihimizde olmayan ve dünya tarihinde de ender rastlanan bir trajediyi yaşadık. İstiklâl harbimizde düşman toplarına karşı göğsünü siper eden, dünyada harp idare eden ilk Meclisimiz 'Gazi Meclis' unvanını almıştı. Bizler de topyekun Meclis olarak üzerimize atılan bombalar altında, milletimizin verdiği egemenliği koruma görevimizi yerine getirerek ikinci defa 'Gazi Meclis' unvanına sahip olduk” dedi.


MUSUL'DA DA AYNI SENARYO

Suriye toprakları bu şekilde adım adım güvenli hale getirildikçe, terör sorunu da mülteci sorunu da çözüme kavuşacaktır. Yıllardır savunduğumuz bu proje için prensipte kimseden itiraz görmedik ama fiili destek de bulamadık. Güney sınırlarımız boyunca kurulmaya çalışılan terör koridoru ve PKK ile DEAŞ'ın ülkemizde yoğunlaşan eylemleri, bizi bu projeyi kendi imkanlarımızla uygulamaya sokmaya mecbur bıraktı.

Benzer bir oyun Musul'da da sahnelenmeye çalışılıyor. Bölgenin mezhebi ve etnik yapısına, kültürel hassasiyetlerine tamamen ters bir şekilde Şii milisler ve yine PKK'nın uzantısı durumundaki terör örgütü mensuplarıyla sahnelenmeye çalışılan bu oyunun da bozulması gerekiyor. Türkiye olarak, Arap ve Türkmen güçlerinin gereken şekilde desteklenmesi suretiyle Musul'un DEAŞ'tan kurtarılabileceğine inanıyoruz.


 
02:31 dk01 Ekim 2016Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis açılış konuşmasında çok önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan AB'ye "Bu oyunun sonuna geldik. AB bizi oyalayamaz" dedi.


ARTIK SEYİRCİ KALAMAYIZ

Musul'un mezhep ve etnik köken çatışmalarının içine çekilmesini önlemek için her türlü gayreti göstermeyi sürdüreceğiz. Türkiye olarak masanın dışında kalamayız, masada olmaya mecburuz. 911 kilometre Suriye'de, yaklaşık 350 kilometre Irak'ta sınırı olan ülke, Türkiye. Diğerlerinin böyle bir sınırı burada yok. Ama onlar orada sonuç belirlemek istiyor. Biz artık bundan sonra seyirci kalmamalıyız, kalamayız. Bunun kararını da işte burası verecek. Türkiye olarak kendi sınırlarımız içinde huzur ve güven içinde yaşamak istiyorsak Suriye ve Irak'taki gelişmelerin bu doğrultuda ilerlemesini sağlamak mecburiyetindeyiz. Aksi takdirde hem sınır güvenliğimiz hem de terörle mücadele çabalarımız sürekli tehdit altında olacaktır.

Kendileri bilirler

Erdoğan, ekim ayının AB ile ilişkiler bakımından önemli bir tarih olduğuna değinerek, AB'nin Türkiye'ye söz verdiği vize serbestisi uygulamasının bu ay yürürlüğe girmesi gerektiğine işaret etti. AB tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında, terörle mücadele gibi Türkiye için hayati bir konunun, sürecin ön şartı haline dönüştürülmeye çalışıldığını gördüklerine dikkati çeken Erdoğan, “Açık söylüyorum: Bu tavır, AB'nin Türkiye'ye verdiği sözü tutmak istemediğinin ilanıdır. Ve yine açıkça ifade ediyorum: Kendileri bilirler… Türkiye, AB ile yarım asrı geçen ilişkilerinde hep veren taraf, hep sözünü tutan taraf olmuştur. AB'nin bizimle ilgili gerçek niyetini göstermiştir. Lafı döndürüp dolaştırmanın, diplomatik cambazlıklarla üste çıkmaya çalışmanın gereği yoktur. akıl-mantık dışı dayatmalarla bizi oyalamaya devam edeceklerini düşünüyorlarsa, yanılıyorlar. Artık bu oyunun sonuna geldik, bunu bilmeleri lazım. Türkiye ile veya Türkiye'siz yoluna devam etme seçimi Avrupa Birliği'ne aittir; o seçimi kendileri yapacaklar, kurnazlık yapıp sorumluluğu bizim üzerimize yıkmaya çalışmasınlar" dedi.

Muhafız Alayı gitti tören mangası geldi


 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'e gelişinde TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı tarafından törenle karşılandı.


* 26. Dönem 2. Yasama Yılı dolayısıyla Meclisteki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.
TBMM Başkanı İsmail Kahraman, törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından anıta çelenk koydu. Törenin ardından TBMM Başkanı Kahraman, siyasi parti grup başkanvekillerinin yanına giderek bir süre ayaküstü sohbet etti.
* Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yeni yasama yılı açılışı dolayısıyla Meclise geldi. Erdoğan, Mecliste TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı tarafından askeri törenle karşılandı. Cumhurbaşkanlığı Tören Birliği kıtasını selamlayan Erdoğan, Şeref Kapısı önünde kendisini karşılayan TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile birlikte Genel Kurul'a girdi.
* Erdoğan'ı bu yıl 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kaldırılan Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı yerine polislerden oluşan Meclis Tören Mangası karşıladı.
* Erdoğan Şeref Kapısı önünde AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan'ın 3 yaşındaki oğlu Fatih Emre Doğan'ı severek oyuncak hediye etti.
* Erdoğan, Meclis'e gelişinde milletvekilleri protokol kapısında kendisini karşıladı. Erdoğan, bekleyenlerle tek tek tokalaştı ve kısa süreli sohbet etti.
* Erdoğan'ı AK Parti'li milletvekilleri ve localardaki bazı dinleyiciler ayakta alkışlayarak karşılarken, MHP'li ve bazı CHP'liler ayakta karşıladı, HDP'li milletvekilleri ise yerlerinde oturdu. Erdoğan'ı konuşmasını bitirip Genel Kurul'dan ayrılırken AK Parti'li milletvekillerinin yanı sıra MHP milletvekilleri de ayakta alkışladı.
* 26'ncı Dönem 2'nci Yasama Yılı açılışının yapıldığı TBMM'de yoğun güvenlik önlemleri alındı. Meclis'e giriş ve çıkışların yapıldığı Ayrancı, Dikmen ve Çankaya kapılarında özel harekat polislerinin akreplerle önlem aldığı görüldü.
* Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Genel Kurul'dan önce toplantı salonuna gelerek, önce CHP'li milletvekilleriyle sohbet etti. Kahraman, daha sonra AK Parti milletvekilleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
* Açılışa kuvvet komutanları, yüksek yargı organı başkanları, büyükelçiler, yabancı ülke temsilcileri de katıldı.
* Erdoğan, 44 dakika süren açılış konuşmasının ardından TBMM Başkanı Kahraman'ın makamına geçti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu da görüşmeye katıldı. Yaklaşık yarım saat süren bu görüşmenin ardından Erdoğan, çıkışta Şeref Kapısı önünde bekleyenlerle bir süre sohbet etti, fotoğraf çektirdi. Erdoğan'ı, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı askeri törenle uğurladı.
* Genel Kurul'da milletvekillerinin sıralarının üzerine gül ve birinci yasama yılı faaliyet raporu konuldu.
* Genel Kurul'a ilk gelen lider MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. Ardından Başbakan Binali Yıldırım, daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geldi. HDP Eş Genel Başkanları ise açılışta bulunmadı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulunda 26. dönem ikinci yasama yılı açılış konuşmasında, 15 Temmuz'dan Yenikapı ruhuna, yeni anayasadan Suriye ve AB'ye önemli mesajlar verdi: Türkiye, bir avuç hainin dışında, 79 milyon vatandaşının tamamıyla, tüm dünyaya, tarih boyunca örnek gösterilecek bir özgürlük ve demokrasi dersi verdi. Milletimiz, terör örgütlerine olduğu gibi darbe heveslilerine de meydanı bırakmayacağını cümle aleme gösterdi. Şahsım başta olmak üzere, şu salonda bulunan milletvekillerimizin tamamının milletimize can borcu olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız.
UNUTTURMAMALIYIZ
Bir kez daha ve altını çizerek ifade ediyorum: 15 Temmuz'u unutmamak ve unutturmamak mecburiyetindeyiz. 15 Temmuz'u her anlamda milat haline dönüştürmeliyiz. 15 Temmuz'da yaşananları 'senaryo' diyerek, 'oyun' diyerek, 'tiyatro' diyerek, 'film' diyerek, 'böyle darbe mi olur?' diyerek küçümsemeye çalışanlar oldu. Buradan açıkça ifade ediyorum. Her kim ki 15 Temmuz'a amasız, fakatsız, lakinsiz 'darbe' diyemiyor ve lanetleyemiyorsa o da darbe girişiminin bir parçasıdır, en azından gönüllü destekçisidir. Böyle bir yanlışın içine düşenler, önce şehitlerimizin aziz hatırasına ve gazilerimize, onlarla birlikte o gece sokaklara dökülen milyonlara, daha ötesi milletimizin tamamına hesap vermekten kurtulamayacaktır.
Erdoğan: Türk milletiyle ne kadar iftihar etsem azdır
00:00 dk01 Ekim 2016Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'de yasama yılı açış konuşmasını yapıyor. 15 Temmuz darbe girişimine değinen Erdoğan "Aziz Türk milletiyle ne kadar iftihar etsem azdır. Şu salonda bulunan milletvekillerimizin tamamının, milletimize can borcu olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız. Hep birlikte daha çok çalışmalı, daha çok üretmeliyiz" dedi.
YENİKAPI RUHU SÜRMELİ
Millet, 7 Ağustos'ta Yenikapı'da, Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakanı, Genelkurmay Başkanı, muhalefet partilerinin liderleri, yargı ve yürütme organlarının üst düzey temsilcileri, kuvvet komutanları, alanda bulunan 5 milyon vatandaş ve gönlüyle bu manzarayı destekleyen 79 milyonuyla, 15 Temmuz karşısındaki duruşunu net bir şekilde gösterdi. Elbette bu demek değildir ki hepimiz her konuda aynı şeyleri düşünecek, aynı şeyleri söyleyeceğiz. Kimsenin böyle bir talebi yok, olamaz da. Yaklaşım farklılıklarımız, inanç, düşünce, tarz farklılıklarımız mutlaka olacaktır. Bizden beklenen, milletimizin ve ülkemizin bekasını ilgilendiren temel konularda birlik ve beraberliğimizi güçlü tutmamızdır. Yenikapı'da sergilediğimiz ortak duruşu önemli görüyor ve devamını temenni ediyorum.
MİLLİ GÜVENLİĞİMİZE TEHDİT
Suriye ve Irak'ta yaşanan gelişmeler, ülke içinde yaşanan terör olaylarından bağımsız değil. Bugüne kadar yaşadıklarımız bize, kendi projelerimizi hayata geçirme iradesiyle hareket etmeden bu meselelerin üstesinden gelemeyeceğimizi göstermiştir. Fırat Kalkanı Harekatı, Suriye'deki terör örgütlerinin hepsine karşı, bölge halkıyla birlikte başlatılan meşru bir operasyondur. Cerablus'tan başlayarak batıya ve güneye doğru süren bu operasyonla hedefimiz bu bölgede, 5 bin kilometrekarelik, bir güvenli bölge tesis etmektir.
 Türkiye’de darbe  devri kapanmıştır
Türkiye’de darbe devri kapanmıştır
TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında toplandı. Kahraman, 26. dönem 2. yasama yılının açılışı dolayısıyla yaptığı konuşmada, “Tarihimizde olmayan ve dünya tarihinde de ender rastlanan bir trajediyi yaşadık. İstiklâl harbimizde düşman toplarına karşı göğsünü siper eden, dünyada harp idare eden ilk Meclisimiz 'Gazi Meclis' unvanını almıştı. Bizler de topyekun Meclis olarak üzerimize atılan bombalar altında, milletimizin verdiği egemenliği koruma görevimizi yerine getirerek ikinci defa 'Gazi Meclis' unvanına sahip olduk” dedi.

MUSUL'DA DA AYNI SENARYO
Suriye toprakları bu şekilde adım adım güvenli hale getirildikçe, terör sorunu da mülteci sorunu da çözüme kavuşacaktır. Yıllardır savunduğumuz bu proje için prensipte kimseden itiraz görmedik ama fiili destek de bulamadık. Güney sınırlarımız boyunca kurulmaya çalışılan terör koridoru ve PKK ile DEAŞ'ın ülkemizde yoğunlaşan eylemleri, bizi bu projeyi kendi imkanlarımızla uygulamaya sokmaya mecbur bıraktı.
Benzer bir oyun Musul'da da sahnelenmeye çalışılıyor. Bölgenin mezhebi ve etnik yapısına, kültürel hassasiyetlerine tamamen ters bir şekilde Şii milisler ve yine PKK'nın uzantısı durumundaki terör örgütü mensuplarıyla sahnelenmeye çalışılan bu oyunun da bozulması gerekiyor. Türkiye olarak, Arap ve Türkmen güçlerinin gereken şekilde desteklenmesi suretiyle Musul'un DEAŞ'tan kurtarılabileceğine inanıyoruz.
Erdoğan'dan AB'ye: Bu oyunun sonuna geldik
02:31 dk01 Ekim 2016Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis açılış konuşmasında çok önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan AB'ye "Bu oyunun sonuna geldik. AB bizi oyalayamaz" dedi.
ARTIK SEYİRCİ KALAMAYIZ
Musul'un mezhep ve etnik köken çatışmalarının içine çekilmesini önlemek için her türlü gayreti göstermeyi sürdüreceğiz. Türkiye olarak masanın dışında kalamayız, masada olmaya mecburuz. 911 kilometre Suriye'de, yaklaşık 350 kilometre Irak'ta sınırı olan ülke, Türkiye. Diğerlerinin böyle bir sınırı burada yok. Ama onlar orada sonuç belirlemek istiyor. Biz artık bundan sonra seyirci kalmamalıyız, kalamayız. Bunun kararını da işte burası verecek. Türkiye olarak kendi sınırlarımız içinde huzur ve güven içinde yaşamak istiyorsak Suriye ve Irak'taki gelişmelerin bu doğrultuda ilerlemesini sağlamak mecburiyetindeyiz. Aksi takdirde hem sınır güvenliğimiz hem de terörle mücadele çabalarımız sürekli tehdit altında olacaktır.
Kendileri bilirler
Erdoğan, ekim ayının AB ile ilişkiler bakımından önemli bir tarih olduğuna değinerek, AB'nin Türkiye'ye söz verdiği vize serbestisi uygulamasının bu ay yürürlüğe girmesi gerektiğine işaret etti. AB tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında, terörle mücadele gibi Türkiye için hayati bir konunun, sürecin ön şartı haline dönüştürülmeye çalışıldığını gördüklerine dikkati çeken Erdoğan, “Açık söylüyorum: Bu tavır, AB'nin Türkiye'ye verdiği sözü tutmak istemediğinin ilanıdır. Ve yine açıkça ifade ediyorum: Kendileri bilirler… Türkiye, AB ile yarım asrı geçen ilişkilerinde hep veren taraf, hep sözünü tutan taraf olmuştur. AB'nin bizimle ilgili gerçek niyetini göstermiştir. Lafı döndürüp dolaştırmanın, diplomatik cambazlıklarla üste çıkmaya çalışmanın gereği yoktur. akıl-mantık dışı dayatmalarla bizi oyalamaya devam edeceklerini düşünüyorlarsa, yanılıyorlar. Artık bu oyunun sonuna geldik, bunu bilmeleri lazım. Türkiye ile veya Türkiye'siz yoluna devam etme seçimi Avrupa Birliği'ne aittir; o seçimi kendileri yapacaklar, kurnazlık yapıp sorumluluğu bizim üzerimize yıkmaya çalışmasınlar" dedi.
Muhafız Alayı gitti tören mangası geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'e  gelişinde TBMM Başkanvekili Ayşenur  Bahçekapılı tarafından törenle karşılandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'e gelişinde TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı tarafından törenle karşılandı.
* 26. Dönem 2. Yasama Yılı dolayısıyla Meclisteki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.
TBMM Başkanı İsmail Kahraman, törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından anıta çelenk koydu. Törenin ardından TBMM Başkanı Kahraman, siyasi parti grup başkanvekillerinin yanına giderek bir süre ayaküstü sohbet etti.
* Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yeni yasama yılı açılışı dolayısıyla Meclise geldi. Erdoğan, Mecliste TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı tarafından askeri törenle karşılandı. Cumhurbaşkanlığı Tören Birliği kıtasını selamlayan Erdoğan, Şeref Kapısı önünde kendisini karşılayan TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile birlikte Genel Kurul'a girdi.
* Erdoğan'ı bu yıl 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kaldırılan Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı yerine polislerden oluşan Meclis Tören Mangası karşıladı.
* Erdoğan Şeref Kapısı önünde AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan'ın 3 yaşındaki oğlu Fatih Emre Doğan'ı severek oyuncak hediye etti.
* Erdoğan, Meclis'e gelişinde milletvekilleri protokol kapısında kendisini karşıladı. Erdoğan, bekleyenlerle tek tek tokalaştı ve kısa süreli sohbet etti.
* Erdoğan'ı AK Parti'li milletvekilleri ve localardaki bazı dinleyiciler ayakta alkışlayarak karşılarken, MHP'li ve bazı CHP'liler ayakta karşıladı, HDP'li milletvekilleri ise yerlerinde oturdu. Erdoğan'ı konuşmasını bitirip Genel Kurul'dan ayrılırken AK Parti'li milletvekillerinin yanı sıra MHP milletvekilleri de ayakta alkışladı.
* 26'ncı Dönem 2'nci Yasama Yılı açılışının yapıldığı TBMM'de yoğun güvenlik önlemleri alındı. Meclis'e giriş ve çıkışların yapıldığı Ayrancı, Dikmen ve Çankaya kapılarında özel harekat polislerinin akreplerle önlem aldığı görüldü.
* Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Genel Kurul'dan önce toplantı salonuna gelerek, önce CHP'li milletvekilleriyle sohbet etti. Kahraman, daha sonra AK Parti milletvekilleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
* Açılışa kuvvet komutanları, yüksek yargı organı başkanları, büyükelçiler, yabancı ülke temsilcileri de katıldı.
* Erdoğan, 44 dakika süren açılış konuşmasının ardından TBMM Başkanı Kahraman'ın makamına geçti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu da görüşmeye katıldı. Yaklaşık yarım saat süren bu görüşmenin ardından Erdoğan, çıkışta Şeref Kapısı önünde bekleyenlerle bir süre sohbet etti, fotoğraf çektirdi. Erdoğan'ı, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı askeri törenle uğurladı.
* Genel Kurul'da milletvekillerinin sıralarının üzerine gül ve birinci yasama yılı faaliyet raporu konuldu.
* Genel Kurul'a ilk gelen lider MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. Ardından Başbakan Binali Yıldırım, daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geldi. HDP Eş Genel Başkanları ise açılışta bulunmadı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TBMM Genel Kurulunda 26. dönem ikinci yasama yılı açılış konuşmasında, 15 Temmuz'dan Yenikapı ruhuna, yeni anayasadan Suriye ve AB'ye önemli mesajlar verdi: Türkiye, bir avuç hainin dışında, 79 milyon vatandaşının tamamıyla, tüm dünyaya, tarih boyunca örnek gösterilecek bir özgürlük ve demokrasi dersi verdi. Milletimiz, terör örgütlerine olduğu gibi darbe heveslilerine de meydanı bırakmayacağını cümle aleme gösterdi. Şahsım başta olmak üzere, şu salonda bulunan milletvekillerimizin tamamının milletimize can borcu olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız.
UNUTTURMAMALIYIZ
Bir kez daha ve altını çizerek ifade ediyorum: 15 Temmuz'u unutmamak ve unutturmamak mecburiyetindeyiz. 15 Temmuz'u her anlamda milat haline dönüştürmeliyiz. 15 Temmuz'da yaşananları 'senaryo' diyerek, 'oyun' diyerek, 'tiyatro' diyerek, 'film' diyerek, 'böyle darbe mi olur?' diyerek küçümsemeye çalışanlar oldu. Buradan açıkça ifade ediyorum. Her kim ki 15 Temmuz'a amasız, fakatsız, lakinsiz 'darbe' diyemiyor ve lanetleyemiyorsa o da darbe girişiminin bir parçasıdır, en azından gönüllü destekçisidir. Böyle bir yanlışın içine düşenler, önce şehitlerimizin aziz hatırasına ve gazilerimize, onlarla birlikte o gece sokaklara dökülen milyonlara, daha ötesi milletimizin tamamına hesap vermekten kurtulamayacaktır.
Erdoğan: Türk milletiyle ne kadar iftihar etsem azdır
00:00 dk01 Ekim 2016Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM'de yasama yılı açış konuşmasını yapıyor. 15 Temmuz darbe girişimine değinen Erdoğan "Aziz Türk milletiyle ne kadar iftihar etsem azdır. Şu salonda bulunan milletvekillerimizin tamamının, milletimize can borcu olduğunu aklımızdan çıkarmamalıyız. Hep birlikte daha çok çalışmalı, daha çok üretmeliyiz" dedi.
YENİKAPI RUHU SÜRMELİ
Millet, 7 Ağustos'ta Yenikapı'da, Cumhurbaşkanı, Meclis Başkanı, Başbakanı, Genelkurmay Başkanı, muhalefet partilerinin liderleri, yargı ve yürütme organlarının üst düzey temsilcileri, kuvvet komutanları, alanda bulunan 5 milyon vatandaş ve gönlüyle bu manzarayı destekleyen 79 milyonuyla, 15 Temmuz karşısındaki duruşunu net bir şekilde gösterdi. Elbette bu demek değildir ki hepimiz her konuda aynı şeyleri düşünecek, aynı şeyleri söyleyeceğiz. Kimsenin böyle bir talebi yok, olamaz da. Yaklaşım farklılıklarımız, inanç, düşünce, tarz farklılıklarımız mutlaka olacaktır. Bizden beklenen, milletimizin ve ülkemizin bekasını ilgilendiren temel konularda birlik ve beraberliğimizi güçlü tutmamızdır. Yenikapı'da sergilediğimiz ortak duruşu önemli görüyor ve devamını temenni ediyorum.
MİLLİ GÜVENLİĞİMİZE TEHDİT
Suriye ve Irak'ta yaşanan gelişmeler, ülke içinde yaşanan terör olaylarından bağımsız değil. Bugüne kadar yaşadıklarımız bize, kendi projelerimizi hayata geçirme iradesiyle hareket etmeden bu meselelerin üstesinden gelemeyeceğimizi göstermiştir. Fırat Kalkanı Harekatı, Suriye'deki terör örgütlerinin hepsine karşı, bölge halkıyla birlikte başlatılan meşru bir operasyondur. Cerablus'tan başlayarak batıya ve güneye doğru süren bu operasyonla hedefimiz bu bölgede, 5 bin kilometrekarelik, bir güvenli bölge tesis etmektir.
 Türkiye’de darbe  devri kapanmıştır
Türkiye’de darbe devri kapanmıştır
TBMM Genel Kurulu, TBMM Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında toplandı. Kahraman, 26. dönem 2. yasama yılının açılışı dolayısıyla yaptığı konuşmada, “Tarihimizde olmayan ve dünya tarihinde de ender rastlanan bir trajediyi yaşadık. İstiklâl harbimizde düşman toplarına karşı göğsünü siper eden, dünyada harp idare eden ilk Meclisimiz 'Gazi Meclis' unvanını almıştı. Bizler de topyekun Meclis olarak üzerimize atılan bombalar altında, milletimizin verdiği egemenliği koruma görevimizi yerine getirerek ikinci defa 'Gazi Meclis' unvanına sahip olduk” dedi.

MUSUL'DA DA AYNI SENARYO
Suriye toprakları bu şekilde adım adım güvenli hale getirildikçe, terör sorunu da mülteci sorunu da çözüme kavuşacaktır. Yıllardır savunduğumuz bu proje için prensipte kimseden itiraz görmedik ama fiili destek de bulamadık. Güney sınırlarımız boyunca kurulmaya çalışılan terör koridoru ve PKK ile DEAŞ'ın ülkemizde yoğunlaşan eylemleri, bizi bu projeyi kendi imkanlarımızla uygulamaya sokmaya mecbur bıraktı.
Benzer bir oyun Musul'da da sahnelenmeye çalışılıyor. Bölgenin mezhebi ve etnik yapısına, kültürel hassasiyetlerine tamamen ters bir şekilde Şii milisler ve yine PKK'nın uzantısı durumundaki terör örgütü mensuplarıyla sahnelenmeye çalışılan bu oyunun da bozulması gerekiyor. Türkiye olarak, Arap ve Türkmen güçlerinin gereken şekilde desteklenmesi suretiyle Musul'un DEAŞ'tan kurtarılabileceğine inanıyoruz.
Erdoğan'dan AB'ye: Bu oyunun sonuna geldik
02:31 dk01 Ekim 2016Yeni Şafak
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis açılış konuşmasında çok önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan AB'ye "Bu oyunun sonuna geldik. AB bizi oyalayamaz" dedi.
ARTIK SEYİRCİ KALAMAYIZ
Musul'un mezhep ve etnik köken çatışmalarının içine çekilmesini önlemek için her türlü gayreti göstermeyi sürdüreceğiz. Türkiye olarak masanın dışında kalamayız, masada olmaya mecburuz. 911 kilometre Suriye'de, yaklaşık 350 kilometre Irak'ta sınırı olan ülke, Türkiye. Diğerlerinin böyle bir sınırı burada yok. Ama onlar orada sonuç belirlemek istiyor. Biz artık bundan sonra seyirci kalmamalıyız, kalamayız. Bunun kararını da işte burası verecek. Türkiye olarak kendi sınırlarımız içinde huzur ve güven içinde yaşamak istiyorsak Suriye ve Irak'taki gelişmelerin bu doğrultuda ilerlemesini sağlamak mecburiyetindeyiz. Aksi takdirde hem sınır güvenliğimiz hem de terörle mücadele çabalarımız sürekli tehdit altında olacaktır.
Kendileri bilirler
Erdoğan, ekim ayının AB ile ilişkiler bakımından önemli bir tarih olduğuna değinerek, AB'nin Türkiye'ye söz verdiği vize serbestisi uygulamasının bu ay yürürlüğe girmesi gerektiğine işaret etti. AB tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında, terörle mücadele gibi Türkiye için hayati bir konunun, sürecin ön şartı haline dönüştürülmeye çalışıldığını gördüklerine dikkati çeken Erdoğan, “Açık söylüyorum: Bu tavır, AB'nin Türkiye'ye verdiği sözü tutmak istemediğinin ilanıdır. Ve yine açıkça ifade ediyorum: Kendileri bilirler… Türkiye, AB ile yarım asrı geçen ilişkilerinde hep veren taraf, hep sözünü tutan taraf olmuştur. AB'nin bizimle ilgili gerçek niyetini göstermiştir. Lafı döndürüp dolaştırmanın, diplomatik cambazlıklarla üste çıkmaya çalışmanın gereği yoktur. akıl-mantık dışı dayatmalarla bizi oyalamaya devam edeceklerini düşünüyorlarsa, yanılıyorlar. Artık bu oyunun sonuna geldik, bunu bilmeleri lazım. Türkiye ile veya Türkiye'siz yoluna devam etme seçimi Avrupa Birliği'ne aittir; o seçimi kendileri yapacaklar, kurnazlık yapıp sorumluluğu bizim üzerimize yıkmaya çalışmasınlar" dedi.
Muhafız Alayı gitti tören mangası geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'e  gelişinde TBMM Başkanvekili Ayşenur  Bahçekapılı tarafından törenle karşılandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Meclis'e gelişinde TBMM Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı tarafından törenle karşılandı.
* 26. Dönem 2. Yasama Yılı dolayısıyla Meclisteki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi.
TBMM Başkanı İsmail Kahraman, törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından anıta çelenk koydu. Törenin ardından TBMM Başkanı Kahraman, siyasi parti grup başkanvekillerinin yanına giderek bir süre ayaküstü sohbet etti.
* Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, yeni yasama yılı açılışı dolayısıyla Meclise geldi. Erdoğan, Mecliste TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı tarafından askeri törenle karşılandı. Cumhurbaşkanlığı Tören Birliği kıtasını selamlayan Erdoğan, Şeref Kapısı önünde kendisini karşılayan TBMM Başkanı İsmail Kahraman ile birlikte Genel Kurul'a girdi.
* Erdoğan'ı bu yıl 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kaldırılan Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı yerine polislerden oluşan Meclis Tören Mangası karşıladı.
* Erdoğan Şeref Kapısı önünde AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ayşe Doğan'ın 3 yaşındaki oğlu Fatih Emre Doğan'ı severek oyuncak hediye etti.
* Erdoğan, Meclis'e gelişinde milletvekilleri protokol kapısında kendisini karşıladı. Erdoğan, bekleyenlerle tek tek tokalaştı ve kısa süreli sohbet etti.
* Erdoğan'ı AK Parti'li milletvekilleri ve localardaki bazı dinleyiciler ayakta alkışlayarak karşılarken, MHP'li ve bazı CHP'liler ayakta karşıladı, HDP'li milletvekilleri ise yerlerinde oturdu. Erdoğan'ı konuşmasını bitirip Genel Kurul'dan ayrılırken AK Parti'li milletvekillerinin yanı sıra MHP milletvekilleri de ayakta alkışladı.
* 26'ncı Dönem 2'nci Yasama Yılı açılışının yapıldığı TBMM'de yoğun güvenlik önlemleri alındı. Meclis'e giriş ve çıkışların yapıldığı Ayrancı, Dikmen ve Çankaya kapılarında özel harekat polislerinin akreplerle önlem aldığı görüldü.
* Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Genel Kurul'dan önce toplantı salonuna gelerek, önce CHP'li milletvekilleriyle sohbet etti. Kahraman, daha sonra AK Parti milletvekilleriyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
* Açılışa kuvvet komutanları, yüksek yargı organı başkanları, büyükelçiler, yabancı ülke temsilcileri de katıldı.
* Erdoğan, 44 dakika süren açılış konuşmasının ardından TBMM Başkanı Kahraman'ın makamına geçti. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu da görüşmeye katıldı. Yaklaşık yarım saat süren bu görüşmenin ardından Erdoğan, çıkışta Şeref Kapısı önünde bekleyenlerle bir süre sohbet etti, fotoğraf çektirdi. Erdoğan'ı, TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı askeri törenle uğurladı.
* Genel Kurul'da milletvekillerinin sıralarının üzerine gül ve birinci yasama yılı faaliyet raporu konuldu.
* Genel Kurul'a ilk gelen lider MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli oldu. Ardından Başbakan Binali Yıldırım, daha sonra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geldi. HDP Eş Genel Başkanları ise açılışta bulunmadı.

Güncelleme Tarihi: 02 Ekim 2016, 07:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195