Title of a News Article

Erdoğan talimat vermişti

Erdoğan talimat vermişti
banner206
 AK Parti’de 4 Temmuz’da başlayacak kongre takvimi kapsamında öncelikle köy ve mahallelerle beldelerde ilçe kongre delegeleri belirlenecek.

Ak Parti’de 4 Temmuz’da başlayacak kongre takvimi kapsamında öncelikle köy ve mahallelerle beldelerde ilçe kongre delegeleri belirlenecek. Ardından ağustos-kasım arasında ilçe kongreleri yapılacak. İl kongreleri ise 2018 Şubat sonuna kadar tamamlanacak; istenilen tarihte büyük kongre yapılabilir hale gelecek...

AK Parti’de, Cumhurbaşkanı ve Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın “metal yorgunluğu” var dediği teşkilatlar sekiz aylık bir süreçte sil baştan yenilenecek. 

2019’daki Cumhurbaşkanlığı ve TBMM seçimleri için Ak Parti’de büyük değişim 4 Temmuz’da başlıyor. Erdoğan başkanlığında önceki gün toplanan AK Parti Merkez Yönetim Kurulu, olağan kongre takvimini büyük ölçüde netleştirdi. MKYK’da alınan kararlar dün Erdoğan’ın genel başkanlığa dönmesinin ardından gerçekleştirdiği ilk genişletilmiş il başkanları toplantısında, parti teşkilat başkanlarına da iletildi. 

Milliyet’in parti kurmaylarından edindiği bilgiye göre, takvim doğrultusunda Erdoğan ve kurmaylarının ilçe delegelerini belirleyecek olması nedeniyle “büyük önem” verdiği ve köy ve mahalle delege seçimleri 4 Temmuz’dan itibaren başlayacak. Seçimlerinde “tanıdık, eş-dost-hısım-akraba kayırmacılığına” kesinlikle taviz verilmeyecek. Bu amaçla her köy ve mahalle delege seçimleri, belde ve ilçe kongreleri sürecinde il yönetimlerinin yanı sıra genel merkezce görevlendirilecek parti kurmayları istenen nitelikte delegelerin belirlenebilmesi için sahada olacak. 

Köy ve mahalle ve köyler ile nüfusu 5 binin altında olan beldelerde, ilçe kongrelerine katılacak 400 delegenin belirlenmesi için parti üyelerinin katılımıyla gerçekleştirilecek seçimlerin ardından, nüfusu 5 binin üzerinde olan 41 beldede belde kongreleri yapılacak. İlk kademe delegelerinin belirlenmesinin ardından da önce küçüklerden başlamak üzere ilçe kongreleri sürecine geçilecek. İlçe kongreleri 19 Ağustos-12 Kasım arasında tamamlanmış olacak. İl kongreleri de 2018 Şubat sonuna kadar tamamlanacak.

 

Büyük kongre 

Kongre takvimini il kongreleri aşamasına kadar netleştiren MKYK, 6. Olağan Büyük Kongre tarihini ise karara bağlamadı. AK Parti son olağan kongresini 12 Eylül 2015’te yaptı. Mevzuat uyarınca partilerin en az iki, en çok de üç yıl arayla olağan kongrelerini yapması gerekiyor. Buna göre AK Parti’nin 6. Olağan Büyük Kongresi için son tarih 12 Eylül 2018. Ancak kulislerde, Erdoğan’ın 2019 çalışmalarına yenilenmiş bir parti yönetimi ve kabine ile süratle başlama arzusu nedeniyle büyük kongre tarihinin öne çekilebileceği de konuşuluyor. Erdoğan’ın yenilenmenin yol açacağı olası küskünlük ve kırgınlıkların 2019 çalışmalarına yönelik olumsuz etkisini minimuma indirmek amacıyla büyük kongre tarihini erkene alabileceği belirtiliyor. Bu çerçevede olağan büyük kongre tarihin 2018 bahar aylarına çekilebileceği ifade ediliyor. 

 

Revizyon beklentisi 

Kongre takviminin başlamasının ardından Erdoğan’ın 180 günlük yol haritasını açıklamasından hemen önce ya da sonrasında kabinede 4-5 isimlik bir revizyona gidilebileceği öne sürülüyor. 

TBMM’ye sunulan ancak hala görüşülmeyen 19 OHAL KHK’sının bir bölümü ile OHAL’in süre uzatımına ilişkin başkanlık tezkeresi de öncelikle ele alınacak. 

Milliyet

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2017, 19:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195