Title of a News Article

Erdoğan Urfa'ya el attı...

Erdoğan Urfa'ya el attı...
banner206
 SMET AĞCA/ŞANLIURFA OLAY

AK Parti'de Şanlıurfa'nın ilçe belediye başkan adayları büyük bir merakla beklenirken, Ankara'da ilçe belediye başkan aday adaylarının hoşuna gitmeyecek girişimler yapıldığı belirtiliyor. Şanlıurfa'nın DEDAŞ, sağlık ve eğitim başta olmak üzere sorunlarını çözmesi beklenen AK Partili milletvekilleri, ilçe belediye başkan adaylarını belirlemek için büyük çaba harcıyorlar.

 

Akrabalarını aday göstermek istiyorlar

Şanlıurfa'nın 3 milletvekili, Şanlıurfa merkezde bir ilçe belediye başkanının tekrardan aday gösterilmesi ve kırsal ilçelerde de yakınlarının aday olması için AK Parti Genel Merkezine giderek, AK Parti Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ve diğer yetkililere baskıda bulundukları öğrenildi.

Bu milletvekillerinin, kendi yakınlarını belediye başkan adayı yapmaları çabalar sonucunda AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeynel Abidin Beyazgül'ün büyük zarar görmesine yol açabileceği belirtiliyor. 

 

Cumhurbaşkanı el attı

Bu durumdan rahatsızlık duyan AK Parti yetkilileri, olayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bildirdi. Bunun üzerine devreye giren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Şanlıurfa'nın ilçe adaylarını bizzat kendisinin belirleyeceğini yetkililere ilettiği öğrenildi.

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeynel Abidin Beyazgül ve AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız'ın tarafsızlığını koruyarak kamuoyunda karşılığı olan ilçe aday adaylarına destek vermeleri isteniyor

Güncelleme Tarihi: 27 Aralık 2018, 14:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195