Title of a News Article

Eyyüpoğlu güven tazeledi

Eyyüpoğlu güven tazeledi
banner206

Hizmet-iş Sendikası Şanlıurfa 1 No’lu Şube 10. Olağan Genel Kurulu, 28 Eylül 2022 tarihinde yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştirilen genel kurula; HAK-İŞ Konfederasyonu ve HİZMET-İŞ Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Vekili Mehmet Keskin, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcıları Celal Yıldız, Halil Özdemir ve Hüseyin Öz, Öz Güven Sen Genel Başkanı Ömer Yılmaz, Hizmet-İş Sendikası şube ve il başkanları, HAK-İŞ’e bağlı sendikaların Şanlıurfa Şube ve İl Başkanları, sivil toplum kuruluşlarının ve siyasi partilerin temsilcileri, Hizmet-İş Sendikası Genel Merkez Kadın Komite Başkanı Hatice Ayhan, Hizmet-İş Sendikası Genel Merkez Gençlik Komite Başkanı H. Zeynep Kaya, delegeler ve basın mensupları katıldı.

Resim önizlemesi

Genel kurula hitaben konuşan HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile yaptığı görüşmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

“CUMHURBAŞKANIMIZA TALEPLERİMİZİ SUNDUK”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmesinde taleplerini dile getirdiğini belirten Arslan, şunları kaydetti: “Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanımıza taleplerimizi sunduk. Sayın Cumhurbaşkanımız, yılbaşında bunların ciddi şekilde karşılanacağı konusunda dün sıcak mesajlar verdi. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu yaklaşımına teşekkür ediyorum. Cumhurbaşkanımızın bu istikametteki kararlığına destek veren, katkı veren, toplu sözleşmelerimize ilaveten ek zam veren belediye başkanlarımıza da teşekkür ediyorum. Tabii ki daha da fazlasını istiyoruz. Yeni dönem toplu sözleşmelerimizde, sözleşmelerimizin süresi elen kadarki süreçte ilave düzenlemeler yapılması konusunu tartışmaya, konuşmaya devam edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Bakanımız ile İstanbul’daki toplu sözleşmelerimizle ilgili de konuştuk. İnanıyorum ki, 30 bine yakın arkadaşımızın toplu sözleşmesiyle ilgili önümüzdeki günlerde yeni ve olumlu gelişmeler olacak.”

“ÇALIŞMA BAKANIMIZLA VERİMLİ BİR TOPLANTI GERÇEKLEŞTİRDİK”

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin ile HAK-İŞ’te gerçekleştirdikleri toplantının içeriğiyle ilgili de açıklamalarda bulundu. Arslan; “Sayın Bakan ile verimli bir toplantı gerçekleştirdik. Toplantımızın ana gündemi ülkemizin ve işkolumuzun sorunlarıydı. Toplu sözleşmelerde ve örgütlenmede karşılaştığımız zorluklar, toplu sözleşmeyle elde ettiğimiz hakların yüksek enflasyon nedeniyle alım gücünü kaybetmesi vb. sorunları konuştuk. Vergi dilimlerinin sınırlandırılması talebimizi yineledik. Bu sorunların çözümünü yılbaşına kadar gerçekleştirmek üzere Sayın Bakan ile yeni bir mutabakat sağladık” dedi.

Resim önizlemesi

“HİZMET-İŞ’İ TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SENDİKASI YAPMA BAŞARISINI GÖSTERDİK”

Arslan; “HİZMET-İŞ Sendikamızın kurucularının bize devrettiği bayrağı daha yükseklere taşımak, daha büyük kitlelerle buluşmak, işkolumuzdaki bütün işçileri kucaklamak ve bunu değerlerimizden, inançlarımızdan, ilkelerimizden vazgeçmeden yapmak bizim hem sorumluluğumuz, hem görevimizdir. Sendikamızı adım adım işkolumuzun önemli, güçlü, en büyük sendikası ve son olarak Türkiye’nin en büyük sendikası yapma başarısını gösterdik” şeklinde konuştu.

“İŞKOLUMUZDAKİ TÜM EMEKÇİLERİ SENDİKAL MÜCADELEYE DAHİL EDECEĞİZ”

İşkollarında ki tüm emekçilere ulaşmak istediklerini vurgulayan Arslan; “Bütün belediyelerde örgütlenmek, engelleri aşıp çalışanlarla kucaklaşmak zorundayız. Sadece belediyelerde değil, özel temizlik şirketleri başta olmak üzere ev işçileri, konut işçileri de dahil işkolumuzdaki bütün emekçileri sendikal mücadeleye dahil edeceğiz. Daha büyük HİZMET-İŞ, daha büyük HAK-İŞ için yeni hedeflere ve istikametlere devam edeceğiz. Bu mücadele bizim için onur, haysiyet mücadelesidir. Sağımıza, solumuza, kimin ne söylediğine bakmadan daha büyük hedeflere ve resme bakacağız, ihtiyacımız olanı tartışacağız” diye konuştu.

“‘BİZ’ VARIZ, ‘BEN’ YOK”

Hizmet-İş Sendikası’nın bir ve bütün olarak, birlik ve beraberlik içerisinde bugünkü başarılarına ulaştığını ifade eden Arslan, şunları söyledi: “Biz, parçalamaya değil, parçaları birleştirmeye, dağılanları toplamaya geldik. Bizim anlayışımız birliktir, kardeşliktir,
dayanışmadır, birlikte geleceği inşa etmektir. Yaşadığımız tecrübelerden istifade ederek ilkelerimizden, değerlerimizden vazgeçmeden sendikamızı daha ileriye taşıyacağız. Başardığımız her işin arkasında biz varız. Biriz, beraberiz. Türkiye’nin her köşesindeki kardeşlerimizle beraber başardık. ‘Biz’ varız, ‘ben’ yok. Geleceği birlikte inşa edeceğiz, birlikte Türkiye’nin ve dünyanın en etkin sendikası ve konfederasyonu olacağımızı iddia ediyoruz. Yıkmak, dağıtmak, parçalamak, nifak sokmak, ihanet etmek kolay; bunları toparlamak, hepsini kucaklayıp, geleceği inşa etmek zor. Yıkılanları yeniden tamir etmek zor. Onun için biz yıkmaya, parçalamaya, dağıtmaya değil dağılanları toplamaya geldik. Bu teşkilatı parçalamaya, dağıtmaya, içeriden ve dışarıdan ihanetlere izin vermeyeceğiz.”

“HİÇBİR ZAMAN EMEK HAREKETİNE İHANETİMİZ OLMADI”

Bugüne kadar emekçilere hiçbir ihanette bulunmadıklarını, türlü zorluklara göğüs gerseler de ihanetten yana olmadıklarını vurgulayan Arslan; “Eksiklerimiz, yapamadıklarımız, kusurlarımız, insan olmamızdan dolayı zaaflarımız olabilir. Ama asla emek hareketine, sendikamıza, HAK-İŞ’e ve değerlerimize zarar verecek bir ihanetimiz olmadı, bundan sonra da olmayacak. Teşkilatımın bu konudaki duyarlılığına, hassasiyetine, bu alanda yapılan mücadeleye sonuna kadar destek veriyorum ve onları buradan bir kez daha kutlamak istiyorum. Bugün geldiğimiz noktada teşkilatımızla birlikte şube başkanlarımızla, temsilcilerimizle, üyelerimizle, sevenlerimizle, gönüldaşlarımızla, kadın ve erkek bütün emekçilerimizle bu başarı hikâyesini ortaya koyduk. Zorlukları, engelleri aşarak bugünlere gelmek kolay olmadı” dedi.

ARSLAN, TEŞKİLAT MENSUPLARINA TEŞEKKÜR ETTİ

Şanlıurfa 1 No’lu Şube’nin genel kuruluna katılan şube başkan ve yardımcılarımıza teşekkür eden Arslan; “Bu birlikteliğimizi inşallah bundan sonraki süreçte de en iyi şekilde sağlayacağız ve 14. genel kurulumuzu Türkiye’ye ve dünyaya örnek bir genel kurul olarak tarihin altın sayfalarına hep beraber yazacağız” dedi.

HİZMET-İŞ GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YILDIZ: “HAK-İŞ VE HİZMET-İŞ’Lİ OLMAK
VEFALI OLMAKTIR”

Divan Başkanı olarak konuşan Hizmet-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Celal Yıldız da “HAK-İŞ ve HİZMET-İŞ’li olmak demek, vefalı olmak demektir. Sendikamızı Türkiye’nin, iş kolumuzun ve HAK-İŞ’in en büyük işçi sendikası yapan Genel Başkanımız Mahmut Arslan’a teşekkür etmekistiyorum. Allah, yolumuzu açık etsin” şeklinde konuştu.

EYYÜPOĞLU GÜVEN TAZELEDİ

Yapılan genel kurulda Seydi Eyyüpoğlu yeniden Şanlıurfa 1 No’lu Şube Başkanı olarak seçilirken, Şube Başkan Yardımcıları ise Feyzullah Altun, Levent Türk, Bülent Paşa Demir ve Mehmet Kubat oldu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195