Title of a News Article

Flaş! Mahkeme Demirtaş için kararını verdi...

Flaş! Mahkeme Demirtaş için kararını verdi...
banner206

Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesi; Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, eski HDP EŞ Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın tahliye edilmesine ilişkin mahkeme kararına yaptığı itirazı reddetti. Kararda, 19. Ağır'ın tahliye kararının usül ve yasaya uygun olduğu belirtildi.

Demirtaş, Ankara 19'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nce "terör örgütü yöneticiliği""terör örgütü üyesi olmak", "terör örgütü propagandası yapmak", "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na muhalefet""halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik", "halkı kanunlara uymamaya tahrik", "suç işlemeye tahrik", "suçu ve suçluyu övme" suçlarından tutuklu olarak yargılanıyordu.

TAHLİYE KARARI VERİLMİŞ ANCAK CEZAEVİNDEN ÇIKAMAMIŞTI

Mahkeme dünkü duruşma sonucunda savunmasını tamamladığı gerekçesiyle "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklu bulunan Demirtaş'ın adli kontrol şartıyla tahliyesine karar vermişti.  Ancak Demirtaş daha önce İstanbul 26'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nce "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan aldığı 4 yıl 8 ay hapis cezası nedeniyle cezaevinden çıkamamıştı.

SAVCI İTİRAZ ETMİŞTİ

Edinilen bilgiye göre duruşma savcısı Mehmet Fatih Özdemir, Ankara 19'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği tahliye kararına  itirazda bulunmuş, itirazda Demirtaş'ın üzerine atılı "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçunun, Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 100'üncü maddesinde yer alan "anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlardan olduğu" belirtilmişti

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2019, 16:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195