Title of a News Article

Gülpınar ve Yıldız Suruç kırsalında

Gülpınar ve Yıldız Suruç kırsalında
banner206
 AK Parti Şanlıurfa Milletvekili AB Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar ve AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Av. İbrahim Halil Yıldız, referandum çalışmalarını sürdürüyor. Suruç ilçesine giden Milletvekili Gülpınar ve Yıldız burada kırsal ziyaretleri yaptı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini halka anlatan vekiller, Suruçluların da inşaallah Sayın Cumhurbaşkanımız için EVET diyeceklerini söylediler.

 Suruç ilçesi Suriye sınırındaki Mürşitpınar Etmanek köyünü de ziyaret ederek bir süre sohbet eden ve 16 Nisan’da yapılacak olan Halk Oylamasıyla ilgili sorularını da cevaplayan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili AB Uyum Komisyonu Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, “Her gittiğimiz yerde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatıyoruz. Oy vereceğimiz 18 Maddelik Anayasa değişikliğinden bahsediyoruz. Sandık başına gidildiğinde tereddütsüz EVET oyu vermelerini istiyoruz. Elhamdülillah, gerek bizlere güvenlerinden dolayı, gerekse Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a olan sevgilerinden dolayı 16 Nisan günü EVET oyu vereceklerini belirtiyorlar. Buda bizi sevindiriyor” dedi.

 TBMM ve Cumhurbaşkanlığı seçimi 5 yılda bir yapılacak

 AB Uyum Komisyonu Başkanı Şanlıurfa Milletvekili Gülpınar, ziyaret ettiği Suruç Mürşitpınar Etmanek köyü sakinlerine de kısaca Anayasa maddelerini şöyle anlattı;

 “Anayasa düzenlemesiyle Milletvekili sayısı 550'den 600'e çıkarılıyor. Bu düzenlemeyle temsiliyet genişleyecek, artan nüfusun Mecliste temsili sağlanacak. Seçilme yaşı 25'ten 18'e indirilecek. Ve askerlikle ilişiği olanların Milletvekili adaylığına başvuramaması sağlanacak. Gençlere siyasette alan açılacak. Seçme ehliyetine sahip olan seçilme ehliyetine de sahip olacak. TBMM seçimleri 4 yılda değil, 5 yılda bir yapılacak. Cumhurbaşkanı seçimleri de TBMM seçimleri gibi 5 yılda bir olacak ve seçmenler, iki seçim için aynı gün sandığa gidecek. TBMM'nin görevleri ve yetkileri, ‘kanun koymak, değiştirmek ve kaldırmak, bütçe ve kesin hesap kanun tekliflerini görüşmek ve kabul etmek, para basılmasına ve savaş ilanına karar vermek, milletlerarası antlaşmaların onaylanmasını uygun bulmak, TBMM üye tam sayısının 5'te 3 çoğunluğunun kararı ile genel ve özel af ilanına karar vermek, anayasanın diğer maddelerinde öngörülen yetkileri kullanmak ve görevleri yerine getirmek’ olarak sıralanıyor. Cumhurbaşkanına, ‘Devlet Başkanı’ sıfatı getiriliyor. Devletin başı olan Cumhurbaşkanına, yürütme yetkisi de veriliyor. Cumhurbaşkanı, ‘Devlet Başkanı’ sıfatıyla Türkiye Cumhuriyetini ve Türk Milletinin birliğini temsil edecek, Anayasanın uygulanmasını, devlet organlarının düzenli ve uyumlu çalışmasını sağlayacak. Ayrıca Cumhurbaşkanı hakkında, bir suç işlediği iddiasıyla TBMM üye tamsayısının salt çoğunluğunun vereceği önergeyle soruşturma açılması istenebilecek.”

Güncelleme Tarihi: 31 Mart 2017, 17:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195