Title of a News Article

Urfa Barosu ile ilgili flaş gelişme!

Urfa Barosu ile ilgili flaş gelişme!
banner206

Şanlıurfa Barosu Başkanı Abdullah Öncel ve baroya kayıtlı olan 25 avukat hakkında “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na Muhalefet” iddiası ile açılan soruşturmaya sonuçlandı. Buna göre açılan soruşturmaya takipsizlik kararı verildi.

Baro Başkanı Abdullah Öncel ve baroya kayıtlı olan 25 avukat ile ilgili olarak, “çoklu baro” sistemine karşı 7 Temmuz’da adliye önünde yaptıkları oturma eylemine ilişkin Cumhuriyet Savcılığı tarafından 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet” gerekçesi ile başlatılan soruşturma takipsizlik kararıyla sonuçlandığı öğrenildi.

Verilen Kararda,  "Atılı suç yönünden somut olayda ifade hürriyeti kapsamında barışçıl ve olaysız bir eylem yapıldığı, eylemin 17:00 sonrası mesai akabinde başladığı ve kamu düzeni açısından açık bir tehlike içermediği, eylem sırasında şüpheliler ile kolluk görevlileri arasında herhangi bir temas, direnme ve şiddet olayının gerçekleşmediği, şüphelilerin anayasal haklarını kullandığı ve atılı suçun unsurları itibarıyla oluşmadığı anlaşılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Güncelleme Tarihi: 26 Mayıs 2021, 10:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195