Title of a News Article

Urfa'da bugün yapılan seçimlerde dengeler değişti

Urfa'da bugün yapılan seçimlerde dengeler değişti
banner206

Şanlıurfa'da, bugün gerçekleşen Ticaret ve Sanayi Odası Komite seçimleri sonuçlandı. Başkanlık için yarışan 3 isimden biri gruptan çıkamadığı için otomatikmen elenmiş oldu.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası, Meclis üyelerini belirlemek için bugün komite (meslek grubu) seçimine gitti. 29 farklı meslek gruplarına çok sayıda kişi listeleriyle birlikte aday oldu. Şahsi ve şirket temsilcilerinin yarıştığı komite seçimleri gün boyu sürdü.

Seçim saat 17 itibariyle sona erdi ve oy sayımına geçildi. Yapılan bu seçimle birlikte birçok meclis üyesi değişmiş oldu. Demokratik bir ortamda yaşanan seçime oy kullanan üyeler yoğun ilgi gösterdi.

EYÜPOĞLU ELENDİ

Meclis üyelerini belirleyen komite seçimi öncesi 3 isim Başkanlık için aday olduğunu açıklamıştı.

Mevcut Başkan Halil Peltek, 15. Gruptan çıkmayı başardı ve yeniden başkanlığa aday oldu.

Bir diğer isim Mehmet Doğan Yetim de başkanlık yarışında girmiş girmiu meslek grubunden çıktı. Yetim, 20. Meslek grubundan çıkarak meclis üyesi olmayı garantiledi.

Bir diğer bilinen aday Ali Eyüpoğlu ise başkanlık için girdiği 9. Meslek grubunu kazanamadı ve başkanlık yarışına giremedi.

Eyüpoğlu’nun elenmesiyle birlikte başkanlık için Halil Peltek ve Mehmet Doğan Yetim yarışacak. 

Yüksek Seçim Kurulu’nun belirlediği kurallar gereği verilen itiraz süresinin tamamlandıktan sonra oluşan mecliste, meclis üyeleri bu kez ŞUTSO'nun yeni başkanını belirleyecek. 

Peltek ve Yetim'in deyim yerindeyse ikisinin de yüzde 50 şansı bulunuyor.

Güncelleme Tarihi: 31 Ekim 2022, 14:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195