Title of a News Article

Urfalı İnan Karakuş'a konuştu

Urfalı İnan Karakuş'a konuştu
banner206

Milliyet Gazetesi Yazarı Gazeteci Abdullah Karakuş, Şanlıurfalı AK Parti Gençlik Kolları Genel Başkanı Eyüp Kadir İnan ile konuştu. Ak Partinin son yapılan Gençlik kolları  kongresinde Genel Başkan olan İnan'dan çarpıcı açıklamalar. Başarılı Gazeteci Abdullah Karakuş'un sorularını yanıtlayan AK Parti Gençlik Kolları Başkanı İnan ilk defa oy kullanacak Gençlerle ilgili  önemli tespitlerde bulundu. İşte O röportaj

- ABD Başkanı Biden’ın soykırım söylemine ilişkin neler söyleyeceksiniz?

24 Nisan’da ABD Başkanı Biden’ın ülkemize yöneltmiş olduğu soykırım iftirasını şiddetle kınıyoruz. Bu noktadaki duruşumuz gayet nettir. Cumhurbaşkanımız gerekli açıklamayı da yaptı. Bu noktada tarihin gerçeklerini AK gençlik olarak anlatmaya devam edeceğiz.

DİYARBAKIR’DAKİ ANNELERİN SESSİZ ÇIĞLIĞINA BAKSIN

- Muhalefetin özellikle HDP’nin tavrını Diyarbakır annelerini de dikkate alarak nasıl değerlendiriyorsunuz?

HDP sözde Ermeni soykırımını tanınması için koçbaşı olacağına taşeronu olduğu terör örgütünün yaptığı katliamlara tepki verebilsin. Yürekleri yeterse tabii. Terör örgütü ASALA’nın devamı olarak kurulan PKK’nın sözcülüğünü yürüten HDP’nin Ermeni Soykırımı yalanlarına alet olması asla şaşırtıcı değildir. HDP 100 yıl önceki tarihi bir çarpıtmaya sarılacağına binlerce kilometre ötedeki ABD’nin tezlerini savunacağına, yanı başındaki Diyarbakır annelerimizin sessiz çığlıklarına baksın.

Diyarbakır annelerinin sessiz çığlıklarına saygı ile eğiliyoruz. O sessiz çığlıklarını AK gençlik olarak hem destekliyoruz hem de başarılı olması için elimizden geleni yapıyoruz. Onların bu duruşu teröre en büyük tepkiyi ortaya koyuyor. Bugün HDP, PKK’nın halkla ilişkiler birimi olarak çalışıyor. Bunun en büyük zararını bölgedeki gençlere veriyor. İnşallah biz bölgedeki kirli emellerin gerçekleşmemesi için elimizden geleni Diyarbakır annelerimizle birlikte yapacağız. Oradaki çalışmalara daha fazla önem vereceğiz. Bugün emperyalist güçlerin maşası durumunda olup bu millete hasmane tutum sergileyen herkese destek veren HDP ile mücadelemiz devam edecek. Bugün sözde Ermeni soykırımı ile ilgili açıklama yapmak yerine dağdaki gençleri annelerine kavuşturmalarını, kavuşturma ile ilgili gayret göstermelerini bekliyoruz. Bu noktadaki ironi kabul edilemez.

Biz AK gençlik olarak o analarımızın dertlerine derman olmak için mücadele edeceğiz. Eğer HDP bir katliam arıyorsa PKK’nın tarihine baksın, dağa kaçırdıkları gençlere baksın. Tabi her türlü pervasızlıklarına ses çıkartmayan hatta bu pervasızlıklarını perdelemeye çalışıp, milli menfaatler için uğraşan iktidarı hedef alan bir CHP ve İYİ Parti’nin olduğu yerde HDP’nin bu şekilde sorumsuzca hareket etmesi doğal.

CHP’NİN NAVİGASYONU HDP’NİN İSTİKAMETİNDE

- CHP’nin tutumunu nasıl gördünüz?

Öncelikle CHP ve Kemal Kılıçdaroğlu bizi şaşırtmadı. Ülkemizi ve bağımsızlığımızı hedef alan tüm açıklamalarda CHP’den hiçbir zaman net duruş göremedik. Amerika’ya verdikleri yüzeysel tepkilerinin yanı sıra ortaklarının ülkemizi hedef alacak bir açıklamaya imza atmasına çıtları dahi çıkmadı. Biz, tek ortak paydası Türkiye ve Recep Tayyip Erdoğan karşıtlığı olan samimiyetsiz, kirli, riyakâr ittifaklara ve onların ortaklarına boyun eğmeyecek, ülkemizi bu konuda malzeme ettirmeyeceğiz. Geçtiğimiz günlerde CHP Gençliğine şunu sorduk; ülke çıkarlarına ters hareket eden parti büyüklerinize ses çıkartmaktan neden korkuyorsunuz? Ülkemize karşı yöneltilen bu iftiraya sessiz kalan CHP Gençlik Kolları yarın milletimize karşı atılacak iftiralara ve saldırılara karşı nasıl tavır takınacak? Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu partisi olmakla övünen CHP Gençlik Kolları devletimizi tüm dünyanın gözü önünde küçük düşürmeye çalışanlara karşı sessiz kaldıktan sonra CHP’nin kurucu değerlerine nasıl bağlı kalacak? Bunları soruyoruz ama CHP Gençlik Kollarının tüm bunlara sessiz kalışı hayra alamet değil. Görünen o ki navigasyonları HDP’nin istikametinde. ASALA terör örgütünün şehit ettiği diplomatlarımıza rahmet dilemekten bile acizler. Günün sonunda biz şunu net gördük; bugün böyle bir şey olması zaten mümkün değil ama CHP iktidar olursa HDP baskısı ile sözde Ermeni soykırımını kabul dahi edebilir potansiyele sahip.

DARBE PARANTEZİ 15 TEMMUZ’DA KAPANDI

- 27 Nisan’ın yıldönümü geçti. Darbeler dönemi artık bitti mi?

1960 yılında birileri bu ülkede darbe parantezi açtı ve içerisine anti demokratik tutumları, vesayeti, koalisyon dönemlerini, darbeler dönemini koydu. O parantez 15 Temmuz gecesi Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde gençlerin hem demokratik hem de cesur duruşuyla kapandı. 27 Nisan’da ilk defa bir hükümet bir muhtıraya çok güçlü bir şekilde cevap verdi ve o muhtıra bir kağıt parçası haline dönüştü. Bu Türk siyasi tarihimizde AK Parti’nin demokratik duruşlarından en önemlilerinden biridir. Biz de AK gençlik olarak bu duruşu nesilden nesile anlatacağız. Bu duruşu gösteren Sayın Cumhurbaşkanımıza hem demokratik açıdan hem bugünümüz hem de geleceğimiz açısından çok teşekkür borçluyuz.

TAKOZ OLANLARA KARŞI TEYAKKUZDAYIZ

- Emekli amirallerin bildirisini nasıl okudunuz?

Tek kelime ile akıl tutulması. Üzülerek belirtiyorum ki Recep Tayyip Erdoğan gibi bir lider başa geçene kadar ne zaman istedilerse darbe yaparak, muhtıra yayınlayarak, siyasete balans ayarı vererek demokrasiye kara leke oldular. Yıl 2021, hâlâ bayatlamış darbe bildirileri ile gençleri muhatap kılanları şiddetle kınıyor ve utanç duyuyoruz. Biz partimizin her alandaki icraatları ile ülkemizi çok daha ileri bir noktaya götürmek için 2053 ve 2071 vizyonunda Cumhurbaşkanımızdan güç alarak ülkemizin ilerlemesi için çalışacağız. Bu noktada bu ilerleyişe takoz olan kim varsa Ak gençlik her zaman teyakkuzda olacaktır.

6 MİLYON 300 BİN YENİ SEÇMENE ULAŞACAĞIZ

- İlk defa oy kullanacak gençlere yönelik çalışmanız var mı?

İlk defa oy kullanacak 16 ile 23 yaş arası 16 milyon 300 bin yeni seçmen var. Bu seçmenlerimize AK Parti Gençlik Kollarımız pandeminin azalmasıyla birlikte hem dijital mecralarda hem de fiziki temaslarımızla ulaşacak. Partimizin 2023, 2053, 2071 vizyonunu anlatacağız. AK Parti tüm hükümetlerinde gençlerin taleplerini dinleyen ve anlayan, hızlıca hükümet icraatlarına dönüştüren tek parti. Bu noktada da 2023 seçimlerine giderken en büyük gücü diğer seçimlerde olduğu gibi gençler verecek.

SOKAK SOKAK DOLAŞACAĞIZ

-  Gençlik Kolları neler yapacak?

AK Parti Gençlik Kolları bacası tüten bir fabrikadır. Biz ‘AK Gençlik Yetiştirir’ diyoruz. Bu noktada bir milyon üç yüz bin genç üyesiyle Türkiye’nin en güçlü gençlik teşkilatıyız. Bu zenginlik bu güçlü teşkilat milletimizin hareketidir. Tabi birçok projemize pandemi şartlarını göz önünde tutarak devam ediyoruz. AK Parti gençlerin taleplerini dinleyen, gençlerin temennilerini not eden ve en önemlisi bunu hükümet politikalarına işleyen yegâne parti. Bu noktada özellikle önümüzdeki süreçte gençlerimizle sokak sokak, mahalle mahalle diyaloglarımızı sürdürecek ve onlardan gelen talepleri hükümetimize aktaracağız. Dijital çalıştaylar düzenleyeceğiz. İl il, bölge bölge, gençlerimizin taleplerini dinleyeceğiz.

Güncelleme Tarihi: 03 Mayıs 2021, 16:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195