Title of a News Article

Urfanın sorunlarını konuşan Vekilimiz var...

.

Urfanın sorunlarını  konuşan Vekilimiz var...
banner206

 AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın 2016 yılı bütçesi üzerinde Plan ve Bütçe Komisyonunda Konuşma yaparak Şanlıurfa'ya Orman Bakanlığınca yatırım yapmasını istedi.


 Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın 2016 yılı bütçesi görüşülürken, geneli üzerinde söz alan Akparti Şanlıurfa Milletvekili M.Ali Cevheri 
Şanlıurfa’nın, Orman ve Su İşleri Bakanlığının faaliyet alanında bulunan 2 önemli sorununu dile getirerek  Sayın Bakan Prof. Dr. Veysel EROĞLU’dan destek istedi

 Cevheri Şanlıurfa’nın ağaç noktasında önemli oranda yoksun olduğunu, şehir ormanının bulunmadığını belirterek ağaçlandırma noktasında 2016 yılı programında Şanlıurfa’ya öncelik verilmesi noktasında destek istedi.

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroglu ise gerekli arazinin bulunması halinde Şanlıurfa’ya 2016 yılında 500.000 adet fidan dikileceği hususunda destek ve söz verdi.

 Cevheri ise sulama yatırımlarının yeterli  olmadığını ifade ederek Diğer önemli husus ise GAP’ın merkezinde bulunan Şanlıurfa’nın sulanabilir arazilerinin ancak şuana kadar %25’inin sulanabildiğini geri kalan %75’inin ulamayı beklediğini, kırsal ilçelerde çiftçilerin kendi imkanlarıyla kazdıkları kuyularda sulama yaptıkları, bununda çok ciddi bir sorun oluşturduğunu,  sulama projelerinin bir an önce başlatılması gerektiğini belirterek  Bakan Eroğlu’dan söz ve destek aldı.


Güncelleme Tarihi: 13 Şubat 2016, 12:19
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195