Title of a News Article

Yılmaz Urfa'ya veda etti

Yılmaz Urfa'ya veda etti
banner206
Cumhurbaşkanlığı Atama Kararı ile Manisa İli Turgutlu İlçesinde atanan Haliliye ilçe Kaymakamı Sayın Ali Yılmaz'a veda gecesi düzenlendi.

Cevahir Konuk Evinde düzenlenen geceye İl ve İlçe protokolü mensupları, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, Kaymakamlık personelleri ve Muhtarlar katıldı.

Gecede ev sahipliği yapan İlçe Yazı İşleri Müdürü Mehmet Emin Seymen, yaptığı konuşmasında şunları söyledi;

“Sayın Kaymakamım; Muhterem Hanımefendi, İl ve İlçe teşkilatlarımızın çok değerli amirleri, STK’larımızın kıymetli temsilcileri, Değerli mesai arkadaşlarım; Bugün burada, bu güzide mekânda bir araya gelme sebebimiz 26 Aralık 2016 tarihinden bu güne Haliliye İlçemizde görev yapan Kaymakamımız Sayın Ali Yılmaz’ın tayinen Manisa Turgutlu’ya gidecek olmasıdır. Allah insanlara yaşamı boyunca neler yaşaması, neler öğrenmesi gerektiğini göstermek için birtakım olaylar yaşatır. Ve bunları yaşatırken de birtakım insanlarla karşılaştırır. Hepimiz Kamu Görevlisiyiz. Hepimiz güzel yurdumuzun değişik bölgelerinden geldik. Birbirimizi tanımazken güzel dostluklar kurduk. Bu bizlere Allah’ın bir lütfudur. Kurduğumuz bu dostlukların yanında Devletin birliğini, bütünlüğünü muhafaza etmeye çalışıyoruz. Görevlerimizi ifa ederken Hak’tan, hukuktan ayrılmadan kararlar vermek zorundayız. Bu kararlar bazen en yakınımızdakilerini bile memnun etmez. Ama önemli olan hak, hukuk, adalet… Ve en önemlisi ne biliyor musunuz? Bu gök kubbe altında hoş bir sada bırakabilmektir arkadaşlar.
Sayın Kaymakamım; sizin karar aşamalarında ne kadar hakka, hukuka bağlı olduğunuzu en iyi bilenlerdenim. Verdiğiniz kararlarda daima kamu yararını hep göz önünde tuttunuz. Bütün bunları yaparken de, karşınızdaki vatandaşa karşı hep kibarlığınız ve beyefendiliğinizle ön plana çıktınız. Sizden bu konuda öğrendiğimiz çok şeyler oldu. Sizin Baki kalan bu gök kubbe altında hoş bir seda bıraktığınıza inanıyorum. İlçemize yapmış olduğunuz değerli hizmetleriniz için teşekkür ediyorum. Sayın Kaymakamım; size ve kıymetli eşinize bundan sonraki hayatınızda üstün başarılar ve mutluluklar diliyorum.
Değerli dostlar; Veda yemeklerinin amacı genelde ayrılığı tescil etmektir. Sevindirici yönü ise birlik ve beraberliği pekiştirmektir. Umarım burada bulunan insanların dostlukları, birlik ve beraberliği bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam eder. Bu vesile ile siz değerli katılımcılara da bu yemeğimize teşriflerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum.”

Yemeğe katılan tüm katılımcılarla tek tek ilgilenip sohbet eden Kaymakam Ali Yılmaz yaptığı teşekkür konuşmasında ise, "Şanlıurfa’da yaklaşık 3 yıl kadar çalıştım. Genel olarak da büyük bir memnuniyetle görevimizi yapmaya çalıştık. Şanlıurfa halkı çok sıcakkanlı çok misafirperver. Dışarıdan gelen insanlara çok saygılı bir toplum. Fakat yine de Urfa’nın mutlaka kendine göre sorunları var. Biz Şanlıurfa’nın sorunlarıyla ilgilenmeye çalıştık. Gerek resmi gerekse insani konularda elimizden geleni yapmaya çalıştık. Kendine has bir sosyal yapısı bulunmakta. Fakat özünde Şanlıurfa çok güzel bir yer. Potansiyeli oldukça yüksek bir şehir. Haliliye ilçemiz Şanlıurfa’nın en büyük ilçelerinden birisi. 376 bin nüfuslu büyük bir ilçemiz. Burada hem Kaymakamlık hem de Sayın Valimiz Abdullah Erin'in görevlendirmesi ile Vali Yardımcılığı yapıyorduk. Dolayısıyla işlerimiz genel itibariyle yoğun geçti. Elimizden geldiği oranda vatandaşlarımıza devletimizin güler yüzünü göstermeye çalıştık. Gerek ilçedeki kurumlarımızın işlerini takip etmek. Gerekse Valiliğimizin bizlere verdiği görevleri hakkiyle yapmak için gayret gösterdik. Başta Sayın Valimizin liderliğinde ve onun direktifleriyle özellikle gençlerin yetişmesi, çocukların daha iyi eğitim alması konusunda çalışmalar yürüttük. Bunun yanı sıra turizm konusunda yine aynı şekilde emniyet, asayiş, sağlık ve benzeri konularda, mümkün olduğunca ilçemizin ilerlemesi, halkımızın refah düzeylerinin artması yönünde çalışmalar yaptık. Elbette ki yapabildiklerimizden güzel sonuçlar aldık. Fakat yapamadıklarımız da mutlaka oldu. Başta Haliliye olmak üzere ki Haliliye denince akla ilk gelen Göbeklitepe oluyor. Gerek ülkemiz için gerek Şanlıurfa için ve gerekse Haliliye ilçemiz için gurur verici bir olay. Önemli bir turizm merkezi, aynı zamanda insani bir miras. Göbeklitepe 12 bin yıllık eserlerin olduğu tüm dünya bakımından, tüm insanlık tarihi bakımından önem arz eden bir arkeolojik alan. Dolayısıyla da buraya sahip olmak gerçekten Şanlıurfa ve Haliliye için bulunmaz bir nimet ve bunun kıymetini çok iyi bilmemiz lazım.Bu geceye katılımlarınızda dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum." Dedi. 

Ayrıca; ev sahipliği yapan İlçe Yazı İşleri Müdürü Mehmet Emin Seymen'e ve tüm personele ayrı ayrı teşekkür eden Kaymakam Yılmaz helallik diledi.

Duygusal anların yaşandığı gecede Kaymakam Ali Yılmaz, tüm misafirlerle tek tek tokalaşıp teşekkürlerini iletti. 

Güncelleme Tarihi: 21 Ağustos 2019, 17:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195