Title of a News Article

1.4 Milyon tl kazandı...

.

1.4 Milyon tl kazandı...
banner206

 Şanlıurfa'da, 2008'de  çocuk hastanesinde HIV'li kan verilen çocuğun ailesinin açtığı tazminat davası sonuçlandı.  Davayı kayıp eden  Sağlık Bakanlığının 1 milyon 393 bin lira tazminat ödeyecek.

Şanlııurfa'da  6 yıl önce  hastalanarak  Çocuk hastalıkları hastanesine getirlen ve o gün 1.5 yaşında olan Y.Ç'ye hemşire tarafından HİV Virüsü kan verilmişti. İnşaat işçisi olan Baba Mehmet Ç, HIV virüsüne bulaşan oğlu için maddi manevi dava açmıştı.  Mehmet Ç'nin açtığı dava  Şanlıurfa  İdare Mahkemesi'nde, "İdarenin ağır hizmet kusuru bulunduğu" gerekçesiyle açtığı maddi ve manevi tazminat davası sonuçlandı. Mahkeme heyeti ağır hizmet kusuru nedeniyle yaşam hakkı ve kişisel bütünlüğü zarar gören Y.Ç'ye 522 bin 111, baba Mehmet Ç'ye 24 bin 250, anne Fatma Ç'ye ise 46 bin 716 lira tazminat talebinin kabulüne karar verdi.

Ailenin Avukatı Mehmet fehmi Dolap, yaptığı açıklamada, adeletin yerini bulmasından dolayı aile adına mutlu olduklarını ifade etti. Şuan ilkokula giden Y.Ç ise en iyi okulda okuma imkanı bulması durumunda  Doktor olmak istediğini açıkladı.  

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2014, 14:05
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195