Title of a News Article

Ameliyat son çare!

Ameliyat son çare!
banner206
 Özel Metrolife Hastanesine şiddetli kasık ağrısı ve kanama şikayetiyle gelen hastamızın rahminden birleşmiş halde 50’ye yakın miyom (ur) çıkartıldı. Operasyonu gerçekleştiren Opr. Dr. Esra Ünal meslek hayatında birçok kez karşılaştığını ve Şanlıurfa’da ilk kez böyle bir vakayla karşılaştığını söyledi.
Hastamız karnındaki şişlik ve ağrılar nedeniyle birçok hastaneye başvurdu. Doktorlar yaptıkları kontrollerde hastamızın rahminde miyomlar bulunduğunu ve myomların çok fazla olması nedeniyle rahminin alınması gerektiğini belirtmişlerdi. Birçok yerden aynı cevabı alan hastamız evli ancak çocuğu bulunmaması nedeniyle rahminin alınmasını kabul etmeyerek hastanelerden evine döndü. Önceki gün fenalaşan hasta Özel Metrolife Hastanesi’nde görev yapan Kadın Hastalıkları ve  Doğum Uzmanı Opr. Dr. Esra Ünal’a başvurdu. Yoğun kanaması bulunan hastanın burada da yapılan muayenesinde rahimde miyomları tespit edildi ve ameliyata karar verildi. Opr. Dr. Esra Ünal tarafından yapılan açıklamada “Operasyonda, hastanın rahminden 50’ye yakın miyom çıkarttık.
Hastaya acil müdahale edilerek kan transfüzyonu yaptık, hatta ameliyat esnasında akciğerlerine pıhtı attı, hemen kan sulandırıcılar verilerek erken müdahale ettik. Ameliyat esnasında kan sulandırıcılarından korktuğumuz kadar bir kanama olmadı. Rahim alınacağı söylendiği için sürekli hasta ameliyat olmak istememiş. Neticede çocuk isteği de mevcut, çocukları olmadığı için rahmin alınmasına karşı çıkmışlar. Biz ameliyata alırken aslında kaç tane miyom olduğunu bilmiyorduk. Sonuçta görüntüleme teknikleri de bir yere kadar yeterli olabiliyor. Sezeryan ameliyatındaki gibi bir kesiyle açarak, hastanın anne olma isteği olduğu için rahmine zarar vermeden ameliyatını başarıyla gerçekleştirdik. Bu kadar miyomun hepsini tek tek ayıklayarak çıkardık. Hastamızı 2. gününde sağlıklı bir şekilde taburcu ettik. İnşallah daha da güzel haberlerini almak istiyoruz.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 03 Ağustos 2018, 08:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195