Title of a News Article

Ameliyatsız kalp kapağı değiştirildi..

Ameliyatsız kalp kapağı değiştirildi..
banner206

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde ilk kez ameliyatsız kalp kapağı değiştirme işlemi yapıldı.

İleri derecede kronik akciğer hastalığı ve kalp yetersizliği olan 85 yaşında İ. E isimli erkek hasta ile diyalize giren astım ve koroner arter hastalığı olan 76 yaşındaki M.B. isimli bayan hastaya başarılı bir şekilde aort kapağı yerleştirildi. İleri derecede aort darlığı mevcut olan iki hasta için ameliyatı riskli gören Kardiyoloji Kalp Damar Cerrahisi konseyi katater aracılı aort kapak değişim işlemi uygulaması kararı verildi.

İşlemler, Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji ABD Başkanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir’in eşliğinde, Doç. Dr. Yusuf Sezen, Doç. Dr. Zekeriya Kaya, Yrd. Doç. Dr. Feyzullah Beşli, Yrd. Doç. Dr. Halil Altıparmak’dan oluşan öğretim üyeleri ile anestezi ekibi desteğinde yapıldı. "Bugün Kardiyoloji Kliniği olarak en son uygulanan işlemleri başarılı bir şekilde gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığımız gündür" diyen Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Recep Demirbağ, “Daha öncede yapılan periferik damar hastalar ve tam tıkalı koroner damar müdahalelerine TAVI denilen ameliyatsız kapak değişiminin eklenmiş olması Şanlıurfa’mız ve kliniğimiz adına önemli bir kazanımdır” dedi.

 

ŞANLIURFA’DA YAPILAN İLK OPERASYON

Kardiyoloji kliniğini daha ileri götürmek ve hastalarımızın her türlü kalp hastalıklarına müdahale edecek ortamı sağlamak en önemli amacımız diyen Prof. Dr. Demirbağ, “Kliniğimizde kendi alanımızda bu bölgede nadir olarak yapılan işlemlerden birisi olan katater bazlı kapak değişim işlemini iki hastamız üzerinde gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Özellikle cerrahinin riskli olduğu kapak değişimini alternatif tedavi yöntemi olarak son yıllarda kapak değişimi denilen işlemi başarılı bir şekilde gerçekleştirdik. Bu hastaların işlem öncesi detaylı bir şekilde değerlendirilmesi yapıldı ve kalp kapakları ameliyatsız bir şekilde değiştirildi. İki hastamızda da başarılı bir şekilde uygulandı, inşallah bu başarılı operasyonlarımıza devam edeceğiz. Bu Şanlıurfa’da yaptığımız ilk işlem, bu açıdan da bizim için çok önemli” diyerek emeği geçen tüm ekip arkadaşlarına teşekkür etti.

 

HARRAN ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ ŞANLIURFA VE TÜM BÖLGEYE ŞİFA KAYNAĞI OLACAK

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezinden gelerek aort kapak değişimi operasyonuna katılan Prof. Dr. Ramazan Özdemir ise yaptığı açıklamada, “Harran Üniversitesi Tıp Fakültesinde, Türkiye’de çok nadir merkezlerde yapılan ameliyatsız kalp kapağı yani ana kapak şah damarının değişimini gerçekleştirdik. Kalabalık bir ekiple bu işlemleri uyguladık. Bildiğiniz gibi bu işlemler normalde ameliyatla yapılan işlemlerdir. Yani kalp kapağı ameliyatı normalde ameliyatla yapılıyordu ancak yeni çıkan yöntem dünyada da yoğun bir şekilde kullanılmaya başlandı. Türkiye’de de belli merkezlerde yapılıyor. Bu işlemi, anjiyo grafik yöntemle kasık bölgesinden girerek, normalde anjiyoda yaptığımız gibi hastayı hafif şekilde uyutarak yaptığımız bir işlemdir. Bu işlem 20 dakika sürmektedir, cerrahi kullanmadan kasık bölgesine yalnızca anjiyo yaptığımız şekilde giriyoruz ve 20 dakikada hastanın kalp kapağını değiştirip yerine yeni bir kapak monte ediyoruz. Hasta üç dört gün hastanede yattıktan sonra normal hayatına dönüyor. Herhangi bir ameliyat izi olmadan, herhangi bir sıkıntı yaşamadan normal yaşantısına kaldığı yerden devam ediyor. Bu işlem büyük bir işlemdir, her yerde yapılan bir işlem değildir. Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi de bu büyük operasyonları yapabilecek kapasitede, gerçekten her alanda yeniliklere açık olan bir Üniversite, Recep hoca, Zekeriya hoca, Yusuf hoca ve ekibi bu işi başarılı bir şekilde başlattılar, kendilerine başarılar diliyorum. Bizde bir kardeş şehir olarak Malatya Üniversitesi Tıp Fakültesinde yardım olarak geldik ve beraber bu işlemi gerçekleştirdik. Kendilerini başarılarından dolayı kutluyorum. Harran Tıp Şanlıurfa’daki hastalarımızla birlikte tüm bölgeye şifa kaynağı olacaktır” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 02 Haziran 2016, 14:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195