Title of a News Article

Aydınlık en büyük sorunu açıkladı

Aydınlık en büyük sorunu açıkladı
banner206

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Covid-19 vakalarının Şanlıurfa’da hızlı artışı nedeniyle sağlık hizmetleri konusunda açıklamalarda bulundu.  Yaşanan aksaklıkların ve sıkıntıların üzerine pandemi sürecinin gelmesi nedeniyle sağlık sorunlarının kördüğüm olduğunu ifade eden Aydınlık “Vatandaşlarımızı Şanlıurfa’da tedavi edemiyorduk önceden artık yaşatamaz olduk. Geçmişte bu konu üzerine defalarca da açıklama yaptık, uyarılarda bulunduk ama maalesef bu konuyu da günlük siyasetlerine alet ettiler. Şanlıurfa’da sağlık hizmetleri acilen yoğun bakıma alınmalı” dedi.

YENİ NORMALE GEÇİŞ SÜRECİ ŞANLIURFA’DA İYİ YÖNETİLEMEDİ

Yeni normale geçiş sürecinde sorumluluk sahibi yöneticilerin vatandaşlar gibi rehavete kapıldığını kaydeden Aydınlık, “vatandaşların rehavete kapılmasını bir nebze olsun anlayabiliriz; ancak bu konuda sorumluluk sahibi olanların rehavete kapılması kabul edilemez çünkü vatandaşlarımızı bu konuda yönlendirecek, yol gösterecek kişiler onlar. Eğer bugün Şanlıurfa vaka artış hızında en üst sıralarda yer alıyorsa Urfalı yöneticilerin oturup düşünmesi lazım. Herkes sorumluluğunu bilecek, özeleştirisini yapacak.

Bununla beraber bildiğimiz bazı şeyleri kamuoyuyla paylaşmadan, o konuda eleştiride bulunmadan önce ilgili üst düzey yöneticilerle de düşüncelerimizi paylaşıyoruz; ancak görüyoruz ki aynı işleyiş hızla devam ediyor. İlimizde bulunan bir hastaneye bağlı, 65 yaş üstü ve kronik rahatsızlığı olanlara ‘evde bakım’ hizmeti veren birim, covid-19 hastaların evlerine de giderek imza karşılığı hizmet veriyor. Bu konuda ilgili yöneticilerle de düşüncelerimizi paylaştık ancak bu şekilde hizmet verilmeye devam ediliyor, ayrı bir ekip oluşturulması fiilen söz konusu dahi değil. Şimdi bu kadar ciddiyetsiz bir şekilde sağlık hizmeti verilen Şanlıurfa’da covid-19 vaka sayısının artması zaten muhtemeldir. Ben Şanlıurfa’nın bir evladı, bir vekili olarak uyarımı yapıyorum, üzerime düşen görevi yapıyorum, hiç kimse kalkıp ucuz polemiklere girmesin, üzerine düşen görevi yapsın. Bununla beraber yoğun bakım servislerinde yer olmadığını bizzat biliyorum, yoğun bakım servisine yeni hasta girişi yapılması için orada birinin ölmesi bekleniyor. Durum bu kadar vahim, bu kadar ciddi” diyerek sözlerine devam etti.

ŞEHİR HASTANESİ YALAN OLDU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 8 Mart 2019’da Şanlıurfa mitinginde şehir hastanesi için sarf ettiği sözleri hatırlatan Aydınlık “Sayın Cumhurbaşkanı o gün şehir hastanesinin inşaatının devam ettiğini Şanlıurfalıların huzurunda duyurmuş, bizde ertesi gün gidip bakmıştık ve çektiğimiz video gündem olmuştu. Şimdi o mitingin üzerinden de neredeyse 1,5 yıl geçti ama o alan hala bomboş durmaya devam ediyor. Öyle düşünüyorum ki artık Şanlıurfa Şehir Hastanesi yalan oldu çünkü geçtiğimiz aylarda iktidar partisinin temsilcileri boş durumda bulunan 2 bina için hastane müjdesi verdi. Onlarda haklılar tabi hükümet Şanlıurfa’yı unutunca burada kendilerince bir şeyler yapmaya çalışıyorlar” dedi.

URFA’DA UZMAN DOKTOR YOK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesi verdiğini hatırlatan Aydınlık, “12 Temmuz 2019 tarihinde yani bundan 1 yıl önce Şanlıurfa’daki uzman doktor eksikliğini ilettik, sorularımızı yönelttik ama 1 yıldır cevap gelmedi işte Şanlıurfa’nın sağlığına iktidarın, hükümetin yaklaşımı budur. O soru önergesinde vermiş olduğumuz verilerde bizim kendi verilerimiz değil Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü’nün verileriydi. Hali hazırda 130 civarında uzman doktor eksiğimiz, hemşire eksiğimiz var. Bizim derdimiz işte bunlar, bizim derdimiz Şanlıurfa, şehrim adına, hemşehrilerim adına gerçekten büyük üzüntü duyuyorum. Umarım en kısa zamanda bu sorunda çözülür” diyerek sözlerini noktaladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195