Title of a News Article

Aydınlık, Urfa'nın o sorununa dert yandı

Aydınlık, Urfa'nın o sorununa dert yandı
banner206

Cumhuriyet Halk Partisi Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda Şanlıurfa’nın sağlığını gündeme getirdi. Urfalıların doktor, muayene, MR (Emar) ve ultrason konusunda sıkıntı yaşadıklarını dile getiren Aydınlık, “sağlık hizmetine erişmekte güçlük çeken Urfalılar muayene olmak için ne yazık ki doktor bulamıyor. 182 aracılığıyla 15 ya da 20 gün sonra muayene olan vatandaşlarımız ise MR (Emar) ve ultrason için günlerce beklemeye devam ediyor” dedi.

Zaman zaman Urfa basınında gündeme gelen ve Şanlıurfalıların kanayan yarası haline gelmiş sağlık hizmetlerinin yetersizliği vatandaşların çevre illere ya da İstanbul, Ankara ve İzmir gibi kentlere gitmesine neden oluyor. Konuşmasının bir bölümünde bu noktaya da değinen Vekil Aydınlık, “sağlık hizmetlerini defalarca gündeme getirmemize rağmen hala elle tutulur bir gelişme yok. Öğretim üyesi olmadığı için sadece Harran Üniversitesi’nde 9 bölüm kapandı. Urfalılar artık Antep’e, Diyarbakır’a, Ankara’ya ve İstanbul’a gitmekten yoruldu” dedi.

Doktor eksikliğiyle alakalı da ciddi sıkıntılar yaşandığının altını çizen Aydınlık, “diğer hastanelerde de neredeyse her gün bir doktorun istifa ettiğini duyuyoruz. Şanlıurfa sağlık hizmetleri için özel bir çalışma yapılarak eksiklerin tamamlanmasını talep ediyorum” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195