Title of a News Article

Bakan Koca'dan flaş açıklama...

Bakan Koca'dan flaş açıklama...
banner206

Corona virüsü salgınıyla mücadele kapsamında alınacak yeni tavsiye kararları için Koronavirüs Bilim Kurulu, saat 17.00’de toplandı. Kritik toplantı sonrası Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, açıklamalarda bulundu. Güncel verileri açıklayan Bakan Koca, 922 yeni vakanın olduğunu, 17 kişinin ise hayatını kaybettiğini söyledi.

Bakan Koca’nın açıklamalarından satır başları;
*En yakın çalışma arkadaşlarım içinde yer alan ve bizlerle mesai yapan bakanlık görevlilerimize sevgi ve takdirlerimi ifade etmek istiyorum.
*Salgının seyrini takip eden il sağlık müdürlüklerimizi, filyasyon ekiplerimizi gelinen nokta için kutluyorum. Salgınla mücadelede 83 milyonla edinilen başarı, sağlık yatırımlarından güç alan bir başarıdır.
*Ülkemiz corona virüsü sebebiyle uygulanan kısıtları ve tedbirlere tam uyulacağı inancıyla bu kısıtlar kaldırıldı.
*Normalleşmenin şartı, virüsün kökü kazınana kadar hayatımızı maske, mesafe, hijyen kuralına göre düzenlemek. Ülkemizin kısıtları büyük oranda kaldırdı. Virüsün kökü tamamen kazınana kadar tedbirlere uymamız gerekiyor.
65 yaş üstünde hastalığa yakalanma oranı kısıtlama sonrası yüzde 7,5 oranında düştü. 65 yaş üstünün hastalığa yakalanma oranı yasak sürecinde yüzde 50 azaldı, bu bilgiler unutulmamalı.
*Büyük bir sınav verdik, şimdi bu sınavın finaline hazırlanmalıyız.
*Dünkü kabine toplantımızın akabinde Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan kararlarla 18 yaş altıyla ilgili kısıtlamaların tümü kaldırıldı.
*Bu yaş grubu hastalığı belirtisiz yaşayan, bulaştırıcılıkla potansiyeli olan gruptur.
*Kısıtlar, yayılıma ve kayıplara engel oldu. Umarım gençlerimiz ve büyüklerimiz bu serbestliği hem bir hak hem de hak edilmiş bir teşekkür olarak görürler.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2020, 20:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195