Title of a News Article

Balıklıgöl Hastanesi'nden flaş soruşturma açıklaması

Balıklıgöl Hastanesi'nden flaş soruşturma açıklaması
banner206
 Balıklıgöl Devlet Hastanesi yönetimi tarafından düzenlenen tanışma toplantısında ŞUSKİ Özel Kalem Müdürünün ölümünün ardından başlatılan soruşturma hakkında açıklamalarda bulunuldu. Hastane yönetimi, mevcut sorunlarını da aktardı.

2018'den bu yana başhekim olarak Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde görev yapan Op.Dr. Ahmet Doblan tanışma toplantısında basınla bir araya geldi. 

"Bir taş koyabilirsek ne mutlu bize mantığıyla çalışacağız" diyen Başhekim Doblan, hastanede belirledikleri yönetimle ilk hizmetlerinin hasta odalarının revizyonu olduğunu belirtti.

Odalarda İl Sağlık Müdürlüğü ile yenileme çalışması başlattıklarını belirten Başhekim Doblan, "Şehit Ömer Halis Demir ve Fethi Seki adına 2 oda yaptık. Bağışlar çerçevesinde çok daha modern, daha yaşanabilir bir hastane göreceksiniz" dedi. 

 

Geçtiğimiz haftalarda ŞUSKİ Özel Kalem Müdürü Şevket Altundağ'ın geçirdiği kalp krizi sonrası kaldırıldığı Balıklıgöl Devlet Hastanesi'nde yoğun bakım ünitesinden yer olmadığı iddiasıyla Elazığ'a sevk edilip orada hayatını kaybetmesi olayına ilişkin soruşturmanın sürdüğünü kaydeden Başhekim Doblan, "Hem iddialar hem sevk için soruşturma başladı. Soruşturma devam ediyor. Sonuçlandığında sizlerle paylaşılacaktır" dedi. 

Hastanede çok ciddi bir cihaz sıkıntısı olmadığına dikkat çeken Başhekim Doblan, "2'nci basamak bir hastaneyiz.  Böyle düşündüğünüzde cihaz sıkıntısı yok ama anjiyo cihazı olsa kötü mü olurdu. İyi olurdu. Mehmet Akif İnan ve Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastaneleri gibi bizden basamak olarak üstün olarak hastanelere verildikten sonra biz de o hizmete başlarız" açıklamasında bulundu.

 

"PARK CİDDİ SORUN"

Başhekim Doblan hastanenin çok kalabalık bir nüfusa hitap ettiğini söyleyerek en önemli sorunlarını şu sözlerle açıkladı:

" Aylık  acil servisten 45 bin ile 50 bin hasta girişi yapılıyor. 124 bin de poliklinikten giriş sağlanıyor. Yapısı eski hastanemizdede park konusunda ciddi sıkıntı var. Eyyübiye Belediyesi'nden söz aldık. 1-2 hafta içinde bir miktar rahatlama sağlayacağız. Tam rahatlama sağlamak ise hastane fiziki şartlarında zor. Hekim sıkıntımız yok, fiziki olarak doktorları yerleştirecek odamız yok. Hepsi dolu. Hastane büyük bir nüfusa hitap ediyor. Tek doktora 150-200 hasta giriş yapmak istiyor."



AJANS URFA

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2018, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195