Title of a News Article

Başhekim Kablama'dan önemli uyarı...

.

Başhekim Kablama'dan önemli uyarı...
banner206

Şanlıurfa Ağız ve Diş Hastanesi Hastane Yönetici (Başhekimi) Yahya Kemal Kablama, ağız ve diş sağlığının bozulmasının; kalp böbrek ve romatizma gibi rahatsızlıkların önemli nedenlerinden olduğunu belirterek, “Ağız bakımı kişinin yaşama bağlılığı ve uygarlığıdır. Sağlıklı yaşam duygusudur. Bakımlı bir ağız  dişlerin düzenli şekilde fırçalanması ile kazanılır” dedi.

Şanlıurfa Ağız ve Diş Hastanesi Hastane Yönetici (Başhekimi) Yahya Kemal Kablama 18-24 Kasım Ağız ve Diş Sağlığı haftası ile ilgili bilgilendirme yaptı. Her yıl ülkemizde 22 Kasım’ın Ağız ve Diş Sağlığı Haftası olarak kutlandığını anımsatan Kablama, “Ülkemizin ilk dişçilik yüksekokulu olan “Dişçi Mekteb-i Aliyesi” Tıp Fakültesi bünyesinde 22 Kasım 1908 tarihinde kurulmuştur.1996 yılından bu yana her yıl 22 Kasım günü “Diş Hekimliği Günü”, 22 Kasım’ı içine alan hafta ise “Ağız Diş Sağlığı Haftası” olarak kutlanmaktadır. Şanlıurfa Ağız ve Diş Hastanesi olarak Çocuklara diş fırçalamanın önemini anlatmak için Bu yıl da tarama ekibimiz tarafından 20.zırhlı tugay komutanlığında bulunan Halide edip Adıvar anaokulundaki 53 çocuğa diş taraması yapılmasıyla tekrar başladık. Diş taramasında Çocuklarımıza diş macunu ve diş fırçası hediye ettik. Diş muayenesi yapılıp sorunlu olan diş numarası öğretmenlere yazılı şekilde verilip aileye bilgi verilmesi istendi” dedi.

Kablama, “Şanlıurfa ADSH olarak Evde Bakım Hizmetlerini de hızla geliştirmeye çalışıyoruz ve bu hizmetten çok olumlu geri bildirimler alıyoruz” diyerek, açıklamasında şunları kaydetti;

“Ağız ve diş sağlığının bozulması; kalp böbrek ve romatizma gibi rahatsızlıkların önemli nedenlerindendir. Ağız bakımı kişinin yaşama bağlılığı ve uygarlığıdır. Sağlıklı yaşam duygusudur. Bakımlı bir ağız  dişlerin düzenli şekilde fırçalanması ile kazanılır. Ebeveynler çocuklarına diş fırçalama ve diş bakım alışkanlığını bebeklik çağında kazandırmalıdırlar. Bebeklik çağında başlayan diş bakımı  doğru ve düzenli fırçalama  diş çürümeleri ve dişeti hastalıkları oluşum riskini çok azaltır. Dişler sabah kahvaltıdan sonra ve akşam yatmadan önce olmak üzere  günde iki kere fırçalanmalıdır. Her fırçalama 2-3 dakika sürmelidir. Dilin üzerinin fırçalanması yapılmalıdır.

Hastalarımızın bize daha kolay ve neredeyse hiç beklemeden ulaşması için Merkezi Hasta Randevu Sistemini verimli ve etkin kılmaya çalışıyoruz.

Gerek Hasta Memnuniyeti, gerekse Çalışan Memnuniyetini sağlamak adına Şanlıurfa ADSH olarak tüm çalışanlarımızla beraber halkımızın yanındayız.

Bu hizmet süreçlerinde bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan, başta Sayın Bakanımız ve ekibi olmak üzere; Tüm Teşkilatlarımıza, Milletvekillerimize, Sayın Valimize, Sayın Genel Sekreterimiz Uz Dr. M.Cihan Ekmen’e Ekibim adına teşekkürlerimi sunarım.

Sağlık Hizmeti sunarken, görevi başında Şehit olan çalışanlarımızı rahmetle anıyoruz. Sağlıkta Şiddeti esefle kınarken, halkımızın da yanımızda olduğunu hissediyoruz.

Çalışma Barışı içinde Halkımıza hizmet etmeyi hedef edindik.

Tüm meslektaşlarımızın Dünya Diş Hekimliği Gününü kutlar, tüm halkımıza sağlık ve esenlikler dilerim.”

 

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2016, 16:10
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195