Title of a News Article

Başhekim uyardı!

.

Başhekim uyardı!
banner206

 ŞANLIURFA Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Ahmet Güzelçiçek, mevsim değişikliği ile birlikte üst solunum yolları yoğunluklu hastalıklarda artış olduğunu söyledi. Dr. Güzelçiçek, mevsim değişikliğinden en çok etkilenen çocukların hastalığa karşı korunması için aileleri duyarlı olmaya çağırdı.

Şanlıurfa'da, okulların açılmasıyla birlikte çocuklarda üst solunum yolları hastalıklarında artış yaşanmaya başlandı. Günlük bin 500 ile 2 bin arasında çocuğun tedavi edildiği Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde, son günlerde başvurularda artış olduğunu ifade eden Başkekim Ahmet Güzelçiçek, mevsim değişikliğinden ötürü yaşanan yoğunluğun azaltılması için ailelere önemli görevler düştüğünü söyledi. Gribal enfeksiyonlara karşı ailelerin dikkatli olmasını isteyen Güzelçiçek şu uyarılarda bulundu:

"Havaların serinlemesi ve aynı dönemde okulların açılması nedeniyle çocuk hastalıklarda mevsimsel olarak bir miktar artış görülecek. Ailelere çocuklarını terletecek giysiler giydirmemelerini özellikle söylüyoruz. Çocuklar okullarda oynarken, terleyecek ve çocukların giydikleri giysilerle dışarı çıktıkları zaman esen serin rüzgardan dolayı çok kolay hastalanabilirler. Üst solunum yolu enfeksiyon hastalıkları bademcik, farenjit, sinüzit ve orta kulak iltihabı gibi hastalıklar daha çok görülür. Alt solunum yolu hastalıkları da oluşabilir ama, şu ana kadar hastanemizde çok ciddi bir artış olmadı. Çocuklar hasta oldukları zaman evde istirahat etmeleri ve tedavilerini evde almalarını istiyoruz. Çocuklar evde tedavi sürelerini evde geçirirse okulda diğer arkadaşlarına hastalık yaymayı önlemiş olurlar."

Güncelleme Tarihi: 09 Ekim 2015, 09:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195