Title of a News Article

Birecik'teki saldırıyı kınadılar

Birecik'teki saldırıyı kınadılar
banner206

Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde dün meydana kavganın yankıları halen sürüyor.

İlçe Devlet Hastanesi güvenlik görevlilerine yönelik yapılan çirkin saldırı bugün sağlık çalışanları tarafından kınandı.

9 kişinin yaralandığı olayın ardından bugün hastane önünde toplanan sağlık çalışanları oturma eylemi yapıp yapılan saldırıyı alkışlayarak protesto ettiler.

Şanlıurfa Sağlık-Sen Şubesi Yönetim Kurulu adına basın açıklaması yapıldı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Sağlık hizmetleri kamu adına sunulan bir hizmettir. Sağlık çalışanları da kamu hizmeti sunmaktadır. Sağlıkta şiddet aynı zamanda kamu hizmetine karşı yapılmış bir eylemdir. Sağlık çalışanına şiddet topluma karşı yapılmış utanç verici bir durumdur.

Sağlık çalışanlarının şiddetle karşı karşıya kalmaları ve bunun önüne geçilememiş olması önemli bir sorundur. Sağlıkta memnuniyetin %80’lere ulaştığı bir noktada, pandeminin bütün zorluklarına rağmen görevini en iyi şekilde ifa eden sağlık çalışanına şiddet kesinlikle kabul edilemez.

Sağlık-Sen olarak uzun yıllardır mücadelesini verdiğimiz sağlıkta şiddete sıfır tolerans mücadelesinin, kamuoyu ve kamu otoritesi tarafından desteklenmesi elzemdir.

Sağlıkta yaşanan şiddete yol açan temel nedenler ortadan kaldırılmadan, koruyucu, önleyici çözümler bulunmadan, sorunla başa çıkabilmiş ülkelerdeki birikime bakılmadan; şiddet sonrası güvenlik temelli ya da kınamacı yaklaşımlarla yetinerek bu sorun çözülemez. Çözüm için kamuoyu ve kamu otoritesi bir araya gelmelidir. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet konusunda sorunun temeline inilmeli, gerekli adımlar atılmalı, aktif yaklaşımlar sergilenerek gerekli tedbirler bir an önce alınmalıdır.

Sağlık çalışanlarının yetkili sendikası Sağlık-Sen olarak Bakanlığımıza ve diğer ilgili birimlere sağlıkta şiddetin önlenmesine yönelik paylaştığımız önerilerin dikkate alınması gerektiğini bir kez daha, ısrarla söylüyoruz. Bakanlığımızın hukuki düzenlemelerin, geliştirilmesinde daha kararlı adımlar atması ve daha fazla insiyatif almasını talep ediyoruz.

Halkımızı, şiddete uğrayan pandeminin kahramanları, fedakar sağlık çalışanlarının yanında olmaya davet ediyoruz.

Bu vesileyle, Birecik Devlet Hastanesi’nde yaşanan menfur saldırıyı, üyelerimiz ve tüm sağlık çalışanları adına kınıyoruz ve hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız”

Güncelleme Tarihi: 06 Ağustos 2021, 19:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195