Title of a News Article

Böyle saçmalık görülmedi!

Böyle saçmalık görülmedi!
banner206
 Mısır'da ülke çapında boy ve ağırlık ölçme kampanyası sonucunda nüfusun yüzde 75'inin fazla kilolu olduğu bir TV programıyla duyuruldu. Programa katılan Sisi, "Neden bunu kendimize yapıyoruz" tepkisini verdi.

 

"Bir yere girdiğimde hemen obez insanlar görüyorum ve 'bu nedir', 'kim bu insanlar', 'niye kendilerine bakmıyorlar' diye düşünüyorum"sözleriyle hislerini paylaşan Sisi, hızını alamayıp "Bu halde nasıl yürüyebiliyorlar" diye dalga bile geçti.

'BEDEN ÖLÇÜLERİNİ TUTTURAMAZSANIZ MEZUN OLAMAZSINIZ'

 

Yanındaki başbakana gülerek kilo almamasını tembihleyen Sisi, fazla kiloluları gördüğü yerde azarlarken örnek olma çabasına da girdi.

Şafak sökmeden erkanıyla birlikte bisiklete binerek Kahire'de tur atan Sisi, soluğu askeri akademide alıp öğrencilere vücut ölçüsü kriterini karşılayamazlarsa mezun olamayacaklarına dair gözdağı verdi. Bu görüntülerini medyaya servis etti.

'KİLOLU SUNUCU VE KONUKLAR TV'YE ÇIKMASIN'

Devlet başkanlığına darbe girişimiyle geçen eski genelkurmay başkanı, tüm okullar ve üniversitelerde beden eğitimini müfredatın temel dersi haline getireceğini duyurdu. Televizyon kanallarından fazla kilolu sunucu ve konukları ekrana çıkarmamalarını talep etti. Eğitim bakanı da öğrencilerin metroda iki durak erken inip yürümeleri gerektiğine dair açıklama yaptı. Tümüyle Sisi'nin kontrolündeki meclis, basın ve televizyonlar, bu kampanyaları tezahüratlarla karşıladı.

'PATATES FİYATLARINA KAFAYI TAKMAYIN'

Ancak Sisi'nin gençlik konferansında bir yandan öğrencilerin aşırı kilolarından yakınırken, diğer yandan 'yükselen patates fiyatlarına kafayı takanları' paylaması, bazılarının sabrını taşırdı.

SAĞLIKLI GIDALAR ATEŞ PAHASI

Mısır'da hep sorun olan gıda fiyatları, IMF'nin ekonomik programına girilmesinin de etkisiyle fırlarken, ortalama Mısırlı, ateş pahasına meyve sebze yemektense daha ucuz olan karbonhidrat ağırlıklı abur cubura yöneliyor.

Bu şartlar altında Sisi'nin boğazdan geçen lokmaları sayabilmesi, sosyal medyada esprileri beraberinde getirdi.

Her görüşten binlerce kişiyi güvenlik güçlerine tutuklatan bir başkanın fazla kiloları yasakladığı bir ülkede olabileceklerin nedenleri sosyal medyada furya haline geldi:

'KİLO VERENE DEK POLİSTEN SAKLANMAM LAZIM'

Polis tarafından karga tulumba götürülen kadın, "Sorun nedir? Sadece iki kilo aldım" diye bağırdı.

Otoyolda polis kontrol noktasından geçebilmek için aracın içindekiler göbeklerini içlerine çekmeye uğraştı.

Kilo verene dek polise yakalanmamak için en yakın arkadaşa "Evinde saklanabilir miyim"diye soruldu.

Şişman karısından kurtulmak isteyen koca, gizlice polise telefon açıp ihbarda bulundu.

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2018, 12:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195