Title of a News Article

Çelik: “Obama bile bu reformları yapamaz”

Akçakale Devlet Hastanesinin yapımını takip eden Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan'a teşekkür eden Faruk Çelik' Akçakale sınır kapısıda halkımıza hayırlı olsun'dedi.

Çelik: “Obama bile bu reformları yapamaz”
banner206


100 Yataklı Akçakale Devlet Hastanesi bugün yapılan törenle hizmete girdi. Hastanenin açılış töreninde konuşan Eski Bakan Faruk Çelik, AK Parti’nin sağlıkta yaptığı reformları ABD Başkanı Barack Obama’nın bile yapamadığını belirtti.

2002 Yılında temeli atılan 100 Yataklı Akçakale Devlet Hastanesi tamamlandı. 17 Bin metrekare kapalı alana sahip olan Akçakale Devlet Hastanesi, bugün yapılan resmi açılışın ardından hizmete girdi. Açılışa Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlırfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Eski Bakan Faruk Çelik, Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan, Milletvekili adayı Kemalettin Yılmaztekin,Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat ,Belediye Başkanı A.Hakim Ayhan, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda bir konuşma yapan AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı, Eski Bakan Faruk Çelik, Şanlıurfa’nın her tarafında hastane yaptıklarını belirterek, “4 Yıl içerisinde sağlık adına ayak basmadığımız Şanlıurfa’da hiçbir yer kalmadı. Bütün Şanlıurfalılara hayırlı uğurlu olsun. Sıra 1700 yataklı şehir hastanesinde. Temelini Cumhurbaşkanımız attı. 3 Yıl içerisinde 1700 yataklı hastane bitince artık 50 yıl Şanlıurfalı, Şanlıurfa’da sağlık imkânlarına kavuşmuş oluyor. Başka illere gitmeye ihtiyacınız olmayacak aksine çevre illerden Şanlıurfa’ya gelip tedavi olacaklar” dedi.

2002 Yılı ve öncesinde hastaların hastanelerde tedavi olamadığını vurgulayan Çelik, “AK parti iktidarı döneminde okular, hastaneler, yollar yapılıyor, hizmetler yapılıyor. Yaşı büyük kardeşlerimiz hastane kuyruklarında, ilaç kuyruklarında neler çektiklerini biliyor. Şimdi hizmetler ayağa geliyor. Sağlıkta devrim yaptık, halkımızın yüzde 75’i sağlık hizmetlerinden memnun. Obama bile Amerika’da bu reformları yapamaz . Akçakale ve Harran ilçelerinin projelerini yakından takip eden Milletvekili Halil Özcan'a da ayrıca teşekkür ediyorum” diye ifade etti.

Daha sonra protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek hastanenin resmi açılışı yapıldı.

Bu arada 67 Bin metrekare arsa alanına sahip olan Akçakale Devlet Hastanesi, 17 Bin metrekare kapalı alana sahip. Hastanede 76 servis yatağı, 10 yoğun bakım yatağı, 5 yataklı yenidoğan küvezi, 9 diyaliz yatağı, 26 poliklinik odası, 9 diş kliniği, 4 odalı ameliyathane, 20 acil müşahede yatağı, 1 tomoğrafi ünitesi ve 100 araçlık otopark bulunuyor. 

SAĞLIK'TA REFORM YAPILDI.

Şanlıurfa’da 2011 öncesinde 1627 olan hastane yatak sayısı, yapılan 8 hastane ile birlikte 3807’ye çıktı. 

Bugün açılışı yapılan 100 yataklı Akçakale Devlet Hastanesi ile Şanlıurfa’da son 4 yılda yapılan hastane sayısı 8 ulaştı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik imzası taşıyan bu 8 hastanedeki toplam yatak sayısı ise 2180 oldu. 2011 öncesinde 1627 yatak kapasitesine sahip hastanelerde, bugün itibarıyla bulunan yatak sayısı 3807’ye ulaşmış oldu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili Adayı Faruk Çelik, “2011 yılında çalışmalara başladığımızda dikkat çeken en önemli sorunlardan bir tanesi hastane ihtiyacıydı. Bu sorunu çözeceğiz dedik. Şanlıurfa kalabalık bir nüfusa sahip. Bu nüfusun eski sağlık yatırımları ile sağlık ihtiyacını karşılamak imkansızdı. Çalışmalarımız neticesinde hastane ihtiyacı olan yerleri tespit ettik ve hızla kolları sıvadık. Çok şükür, bugün, 2180 yatak kapasiteli 8 hastane ortaya koyduk. İnsanımızın sağlığı her şeyin önündedir” diye konuştu.

 

140 ÜNİTELİ AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI

Urfa’da 4 yılda sağlık yatırımlarına 540 trilyon para harcadıklarını kaydeden Çelik, “Ayrıca ağız ve diş sağlığı kurumları yaptık. 140 üniteli ağız ve diş sağlığı hastaneleri bugün vatandaşlarımıza hizmet veriyor. Urfa’nın neye ihtiyacı varsa yapmak bizim, boynumuzun borcu” dedi.

 

36 AİLE SAĞLIĞI MERKEZİ

Aile sağlığı merkezi sayısında da büyük mesafeler katettiklerini ifade eden Çelik, “Son 4 yılda yaptığımız aile sağlığı merkezi sayısı 36. Vatandaşlarımız bulundukları yerlerde bu merkezlerden yararlanıyorlar. İhtiyaç nispetinde aile sağlığı merkezlerinin sayısını artıracağız” diye konuştu.

 

1700 YATAKLI ŞEHİR HASTANESİ

Önümüzdeki dönemde 1700 yataklı şehir hastanesi yapacaklarını belirten Çelik, “Şehir hastanesi taahhütlerimizin başında geliyor. Ankara’da, buraya gelmeden önce, tüm görüşmeleri yaptık. İnşallah en kısa sürede şehir hastanemizin yapımına başlayacağız. Böylece Urfa, il dışından gelenlerin de sağlık hizmetlerinden yararlanabileceği noktaya ulaşmış olacak” dedi.

 

İŞTE O HASTANELER;          

    600 yataklı üniversite hastanesini tamamlandı

    Eyyübiye’ye 800 yataklı devlet hastanesi (açılma aşamasında)

    Eyyübiye’ye 50 üniteli Ağız ve diş hastanesi,

    Karaköprü’ye 50 üniteli ağız ve diş hastanesi,

   Viranşehir’e 200 yataklı devlet hastanesi,

   Viranşehir’e 20 üniteli ağız ve diş sağlığı polikliniği,

   Siverek 200 yataklı hastane,

   Siverek’e 20 üniteli ağız ve diş hastanesi,

   Birecik’e 200 yataklı hastane,

   Halfeti’ye 30 yataklı hastane,

   Hilvan’a 50 yataklı hastane,

   Akçakale’ye 100 yataklı hastane

   36 Aile sağlığı merkezi

   Akif İnan Devlet Hastanesine Ek Acil servis

Ak Parti Şanlıurfa Milletvekili adayı Faruk Çelik, Halil Özcan ve beraberinde ki heyet daha sonra Hikmet Başak'ın açmış olduğu seçim bürosunun açılışını yaptı. 


Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2015, 12:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195