Title of a News Article

Çocuk Hastanesini Ramazan vurdu!...

Şanlıurfa’da aşırı sıcaklar ve ramazan ayı hastaneleri de etkiledi. Kentin en yoğun hastanelerinden birisi olan Şanlıurfa Çocuk Hastanesi, ramazan ayının başlamasıyla birlikte alışık olduğumuz ve daha öncede medyaya konu olan bir yatakta 4 veya 5 hasta görüntüleri bu son günlerde deyim yerindeyse tarih oldu. Hastanede yapılan ek bina sayesinde de rahat bir nefes alınmış oldu.

Daha önce 229 yatak kapasitesine sahip olan Çocuk Hastanesi, Sağlık Bakanlığının verdiği desteklerle yapılan ek bina ile bu sayıyı 355’e çıkartıldı. Ramazan ayı ve aşırı sıcaklardan dolayı bu yataklarda yatan çocuk hasta sayısı ise 355’in üçte ikisi kadar doluluk oranına sahip. 3-5 hasta çocuğun bir yatakta tedavi gördüğü görüntülerin sona ermesi hem hastane yöneticileri hem de hasta yakınları tarafından sevinçle karşılanmıştı.

Birkaç yıl öncesine kadar ek binası olmayan bu hastane, son günlerde hem sıcaklardan dolayı hem de ramazan ayından dolayı sakin günler geçiyor. Yatan hasta bölümlerinde görev yapan hemşire sayıları ikiyken, sakin geçen bugünlerde ise teke düşürüldü.

Urfastar Gazetesi Muhabiri Uğur Budak ile beraber hasta odalarını dolaşarak hasta ve hasta yakınlarıyla yakından ilgilenen ve yaklaşık 4 yıldır Şanlıurfa Çocuk Hastanesi Başhekimliği görevini başarılı bir şekilde sürdüren Dr. Ahmet Güzelçiçek, mübarek ramazan ayında, hastanenin sakin ve hasta odası doluluk oranlarındaki düşüşler ile ilgili bilgiler vererek; “bütün çocuklarda mevsimsel olarak hasta sayılarında değişim görülmektedir. Kış aylarında Türkiye’nin neredeyse tamamında çocuk hastalarında artış söz konusu oluyor, yaz aylarında ise azalma meydana gelir. Ramazan ayı dolayısıyla bize başvuran hasta sayısı yaz mevsiminden ve ramazan ayından dolayı azalmalara neden oldu. Bize kış aylarında günlük gelen ortalama 2 bin hasta, ramazan dolayı ise 1200’lere kadar düştü. Kışın çok yüksek olan yatan hasta sayımız bugün 220’lere kadar indiğini söyledi. 




Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2014, 18:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195