Title of a News Article

'Çocukların altına kaçırması normaldir' inanışından uzaklaşın!

'Çocukların altına kaçırması normaldir' inanışından uzaklaşın!
banner206

Şanlıurfa'da, Özel Metrolife Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Mustafa Ertekin, çocukluk çağında sıklıkla görülen idrar kaçırmanın, nedeni araştırılması gereken önemli bir sağlık sorunu olduğunu söyledi. 

Anne babaların “Çocukların altına kaçırmaları normaldir!” inanışından hızla uzaklaşmaları gerekiyor.

Bu sorunun altında ciddi kabul edilen farklı nedenler bulunuyor. İlaç tedavisi sorunun çözümlenmesinde etkili olmadığında konuya çok yönlü yaklaşmak gerekiyor. Bu noktada ağrısız ve acısız çözüm mümkün hale geliyor.

Özel Metrolife Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm.Dr.Mustafa Ertekin, çocukluk çağında sıklıkla görülen idrar kaçırmanın, nedeni araştırılması gereken önemli bir sağlık sorunu olduğunu söyledi.

Dr. Ertekin, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; 

"Çocuklarda idrar kaçırma ilk 5 yaşta normal kabul edilmektedir.5 yaştan sonraki kaçırmalar araştırılmalıdır. Sadece gece kaçırması olan çocuklarda sebep genelde uykunun ağır olmasıdır.

Sadece gece kaçırması olan çocuklarda bir takım egzersiz ve beslenme alışkanlıklarının değişikliğiyle büyük oranda tedavide başarı sağlanmaktadır.

Hem gündüz hem gece kaçıran ve gün içinde idrara sıkışması olan çocuklarda altta yatan nedenler idrar yolu enfeksiyonları, idrar kesesinin küçük olması ve idrar kesesinin uygunsuz kasılmaları olabilmektedir. Enfeksiyonlar uygun antibiyotiklerle tedavi edilmelidir.

İdrar kesesi yaşına göre küçükse veya uygunsuz kasılmalar oluyorsa egzersizler ve medikal tedavi ile idrar kaçırma kalıcı olarak düzeltilebilir."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195