Title of a News Article

Demirel'den uyarı!...

Demirel'den uyarı!...
banner206
 

 

Özel Şanmed Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op.Dr.Selda Demirel, yaz sıcaklarında hamile kadınların dikkat etmesi gereken konularda uyarılarda bulundu.

 

Sıcaklıkların artmasıyla birlikte hamilelikte özellikle sıvı kaybının önemine dikkat çeken Özel Şanmed Hastanesi Kadın Hastalıkları ve doğum Uzmanı Op.Dr. Selda  Selda “ Hamile kadınlarımız günde en az 3 litre su içmeleri lazım. Terlemeyle birlikte vücuttan su atımı çok olacağı için özellikle tansiyon düşüklükleri, buna bağlı yalancı doğum sancılarının, hatta erken doğum sancılarının uyarılması, erken doğum riski, bebeğin suyunun azalması riski en önemli risklerdir. Yaz döneminde bol su içmelerini tavsiye ediyorum. Güneşten sakınmaları çok önemli, güneş tabi D vitamini, kalsiyum açısından çok iyi fakat özellikle son sadece dönemlerde gebeler değil hepimiz için, ultraviyole ışınlarının zararlı etkilerinden sakınmak çok önemli oldu.

Özellikle güneş ışınlarının çok dik geldiği öğle saatleri 11 ile 16 arasında çok dışarıya çıkmamalarını tavsiye ediyorum. Gün içerisinde ne zaman çıkacaklarsa da bol koruyucu faktörlü krem sürmeleri, gerekirse koruyucu güneş gözlüğü takmaları, şapka takmalarını tavsiye ediyorum. Özelikle dışarıya 11'den önce ya da akşamüstü çıkabilirler. Normalde biz gebelere egzersiz, yürüyüş, yüzme tavsiye ederiz. Bunlar çok iyi sporlardır. Fakat yaz döneminde özellikle güneşte aşırı kalmaktan sakınmalarını tavsiye ediyorum. Bu hem kendi sağlıkları için, hem bebeklerinin sağlıkları için çok önemli”dedi…

 

Güncelleme Tarihi: 01 Ağustos 2018, 12:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195