Title of a News Article

Dr. İnan: Bu 3 kurala mutlaka uyalım

Dr. İnan: Bu 3 kurala mutlaka uyalım
banner206

Özel Şanmed Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet İnan, Şanlıurfalılara korona virüsü ile ilgili uyarıda bulundu. Virüsün tamamen ortadan kalkmadığını vurgulayan Başhekim İnan, vatandaşlardan sosyal mesafe, el hijyenine ve maske takılmasına dikkat etmelerini istedi.

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan, kısa sürede tüm dünyaya yayılan korona virüsü ile ilgili ülkemizde ölüm ve vaka sayısının düşmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı kararı ile Normalleşme Takvimi açıklandı. Buna göre; Korona salgını dolayısıyla yaklaşık 2 buçuk ay kapalı olan bazı sektörlerdeki işyerleri, 1 Haziran’da yeniden hizmete girdi. Normalleşme Takvimi’nin ardından Şanlıurfa’da, cadde ve sokakların yeniden kalabalıklaşmaya başladığı görüldü.  Uzmanlar, virüsün tamamen ortadan kalkmadığını ve vatandaşların önlemlerine dikkat etmeleri gerektiğini belirttiler.

Özel Şanmed Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet İnan, Şanlı Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, virüsün tamamen ortadan kalkmadığını ve tekrardan 2’nci dalga şeklinde gelmesinin mutlaka söz konusu olduğunu belirterek, bunun yapılan istatistiklerde de tespit edildiğini söyledi.

DR. İNAN: BU 3 KURALA UYALIM

Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun bahsettiği gibi mutlaka bu 3 karala uyulmasını gerektiğini vurgulayan Başhekim İnan, “Özellikle fiziki (sosyal) mesafeye mutlaka dikkat etmek lazım. Oturuşlarda, kalkışlarda, bireysel ilişkilerde, alışverişlerde pazarda ve hatta evde en az 1 buçuk metrelik sosyal mesafeyi korumamız gerekiyor. Şahsi korunma ve karşıdakini de korumak için mutlaka ve mutlaka maske takılmasını öneriyorum. Bu artık hayatımızın bir parçasıdır, 5-6 ay sürecek bir parçasıdır. Fiziki mesafeye lütfen dikkat edelim. El hijyeni mutlaka ama mutlaka yapılmalıdır. Bunun en basiti elin sabunlu suyla yıkanmasıdır. Sabun bulamıyorsak kolonya gibi alkol oranı yüksek olan solüsyon veya dezenfekte gibi malzemeleri rahatlıkla kullanabiliriz. Bu bakımdan bu 3 ana unsuru uyguladığımız zaman korona bizden korksun, biz koronadan korkmayalım” dedi.

Dr. İnan, geçtiğimiz günlerde Aşağı Çarşıda gezdiğini ve maalesef vatandaşların sosyal mesafeye uymadığını ve çoğu vatandaşın maske takmadığını gördüğünü dile getirerek, bu konuda belediyelerin, sivil toplum kuruluşlarının ve basının vatandaşları uyarması gerektiğini ifade etti. (ŞHA)

Güncelleme Tarihi: 03 Haziran 2020, 15:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195