Title of a News Article

Gülüm'ün yerine atanan isim de Urfalı...

Gülüm'ün yerine atanan isim de Urfalı...
banner206

Şanlıurfa'da, önceki gün gündemi meşgul eden sağlıktaki atamalar bugün de devam etti. Şanlıurfa'ya atanan Ankara İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Gülüm'ün yerine atanan isminde Urfalı olduğu öğrenildi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Fakıbaba'nın attığı olaylı twit paylaşımı sonrası Sağlık Bakanlığı'nda hareketli dakikalar yaşandı. Aynı Günün gecesi Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü görevinden alınan Dr. Emre Erkuş'un yerine Ankara İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Gülüm atandı. Dün akşam saatlerinde hızlı bir şekilde görevi devralan yeni müdür Gülüm, görevine başladı. Erkuş ise, Manisa İl Sağlık Müdürlüğü'ne ataması yapıldı.

BİR URFALI AYRILDI BİR URFALI GELDİ

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü görevinden Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü görevine atanan Dr. Mehmet Gülüm, koltuğu bir başka Urfalı doktora bıraktı. SBÜ Ankara Dr. Sami Ulus  Kadın Doğum, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları& Çocuk İmmünolojisi ve Alerji Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Zülfikar Akelma, Ankara İl Sağlık Müdürü oldu.

Doç. Dr. Zülfikar Akelma'nın Diyarbakır Çermik doğumlu, kütüğü ise Şanlıurfa Siverekli olduğu öğrenildi.

Zülfikar Akelma Kimdir?

Doç. Dr. Zülfikar Akelma, 1978 yılında Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde dünyaya geldi. İlkokulu Siverek Şair İbrahim Rafet İlkokulu, ortaokulu Siverek İmam Hatip Ortaokulu, liseyi ise Şanlıurfa İmam Hatip Lisesi'nde okudu. 1997 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni kazanan Akelma, 2003 yılında mezun oldu.

Akelma, Ankara Dr. Sami Ulus Kadın Doğum Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Başhekim olarak görev yapıyordu.

Akelma evli ve 2 çocuk babası.

URFASTAR

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195