Title of a News Article

Günak, beklenen tarihi açıkladı

.

Günak, beklenen tarihi açıkladı
banner206

Eyyübiye Devlet Hastanesinin Kurucu Başhekimi Dr. Faruk Günak, Eyyübiye Devlet Hastanesini eylül ayının başında açmayı planladıklarını söyledi.

 

UĞUR BUDAK

Bakan Faruk Çelik’in girişimleri sonucunda temeli 11 Ocak 2014 tarihinde atılan Eyyübiye Devlet Hastanesi’nde sona doğru gelindi. İnşaat çalışmalarının tamamlandığı hastanede, sadece ufak tefek işlerin kaldığı görüldü. Urfa’nın en büyük hastanesi konumunda bulunan Eyyübiye Devlet Hastanesinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılması bekleniyor. 

Gazeteci Reşat Uzun, Eyyübiye Devlet Hastanesini ziyaret ederek, Başhekim Dr. Faruk Günak ve hastane çalışmalarını yakından takip eden Dr. Ahmet Kara ile birlikte hastaneyi gezdi. Başhekim Günak ve Dr. Kara, hastanenin son durumu ile ilgili Gazeteci Uzun’a bilgiler verdi. 

Başhekim Günak, 120 Bin m2 kapalı alana sahip olan ve yaklaşık 200 Milyon TL’nin harcandığı Eyyübiye Devlet Hastanesini eylül ayında hizmete koymayı planladıklarını söyledi.

 

Günak: Hastanemiz 800 Yataktan oluşuyor

Eyyübiye Devlet Hastanesinin Kurucu Başhekimi Dr. Faruk Günak, Eyyübiye Devlet Hastanesinin hizmete girmesi durumunda sağlık alanında bölgede yaşanan büyük boşluğu kapatacağını söyledi. Hastanenin 6 katlı 4 bloktan oluştuğunu vurgulayan Günak, “Hastanemizde 127 poliklinik bulunmaktadır. 800 Yataktan oluşan hastanemizde; Bunlardan 620’si servis yatağı, 180’i de yoğun bakım ünitesinden oluşuyor. Ayrıca hastanemizde kadın doğum, çocuk ve yetişkin olmak üzere 3 acil servisimiz de bulunuyor” dedi.

Günak, Eyyübiye Devlet Hastanesine cihaz alımlarının da yapıldığını dile getirerek, eylül ayının başında hizmete sunmayı amaçladıklarını söyledi.

Hastaneye taşeron hizmet alımının yapılmadığını da sözlerine ekleyen Günak,  hastaneye çalışmak için başvuruda bulunacak vatandaşların iş vaatleri karşısında kimseye para kaptırmamaları yönünde uyardı.

 

“Hastanesi su bastı” iddiaları yalan çıktı

Bu arada kamuoyunda, Eyyübiye Devlet Hastanesinde temelden su sızdığı iddia ediliyordu. Ancak hastanede yapılan incelemelerde; zemin katta herhangi bir su sızmasının olmadığı görüldü. Böylece bu iddiaların yalan olduğu ortaya çıktı. 



Güncelleme Tarihi: 17 Haziran 2016, 10:44
YORUM EKLE
YORUMLAR
Necmi ÇİÇEK
Necmi ÇİÇEK - 8 yıl Önce

Faruk hocayla birlikte hastanenin urfada mevcut olan sağlık açığını büyük ölçüde kapatacağına can gönülden inanıyorum.Faruk GÜNAK hocaya başarılarının devamını diliyorum .

Ahmet Günak
Ahmet Günak - 8 yıl Önce

Amcam sana Canı Gönülden İnannıyorum Başarılar Amcam

Ahmet Yapan
Ahmet Yapan - 8 yıl Önce

Urfaya hayırlı olmasını, sn dr Faruk Günak beye başarılar dilerim.

SIRADAKİ HABER

banner195