Title of a News Article

Günak: Sağlık çalışanı sayımız yetersizdir

.

Günak: Sağlık çalışanı sayımız yetersizdir
banner206

Sağlık Sen Şanlıurfa Şube Başkanı ve aynı zamanda Eyyübiye Devlet Hastanesi Başhekimi Faruk Günak, Şanlıurfa’da doktor açığının bulunmadığını ancak sağlık çalışanı sayısının yetersiz olduğunu söyledi.

UĞUR BUDAK

Sağlık Sen Şanlıurfa Şube Başkanı ve aynı zamanda Eyyübiye Devlet Hastanesi Başhekimi Faruk Günak, düzenlediği basın toplantısında, sendikanın yaptığı çalışmalardan ve Şanlıurfa’nın sağlık sorunlarından bahsetti. Öğretmenevi’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Günak, Sağlık ve sosyal hizmet çalışmalarının ülkemizde en çok ihmal edilen kesimlerin başında geldiğini belirterek, “Çalışanlarımızın hayat standartlarını yükseltmek, çalışan ayrımı yapılmadan, haklarını korumak için gerekli tedbirleri almak boynumuzun borcudur” dedi.

İleriye doğru değişim başlatan ve iç hesap yapmadan sorumluluk alan bir sendikal anlayışı hedeflediklerini vurgulayan Günak, Türkiye’de 250 Bin, Şanlıurfa’da da 5 Bin üyeye doğru koşmakta olduklarını söyledi.

Şanlıurfa’daki sağlık sorunları ile ilgili kendisine yöneltilen soruları da yanıtlayan Günak, Şanlıurfa’da doktor açığının bulunmadığını sözlerine ekleyen Dr. Günak, “Ancak sağlık çalışanı sayımız yetersizdir. Bu da iş gücünün artması ve çalışma saatlerinin uzamasına neden oluyor. Yani 3 kişinin yapması gereken işi 1 personel yapmak zorunda kalıyor. Şanlıurfa’da Gastronoloji hekimi göreve başladı. Şimdi 10 günlük ev taşıma için izin aldı. Yakın zamanda mesaiye başlayacak. Her hangi bir branşta doktor eksiğimiz de yok” dedi.

 

“Hastanelerin kapanmasını istemiyoruz”

Urfa’daki hiçbir hastanenin kapanmasını istemediklerini sözlerine ekleyen Dr. Günak, “Ancak mevzuat dışında hizmet veriliyorsa buna devlet karar verir. En son Karaköprü’de bulunan bir hastanemizin sözleşmesi SGK tarafından fesh edildi. Ancak biz Sağlık-Sen olarak kararın düzeltilmesi için Bakanlığın üst düzey yöneticilerine bildirdik. Ardından mağduriyet giderildi” şeklinde konuştu.  

 

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2017, 17:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195