Title of a News Article

Harran Tıp adından söz ettirmeye devam ediyor

Harran Tıp adından söz ettirmeye devam ediyor
banner206

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi yaptığı başarılı ameliyatlarla adından söz ettirirken, özelikle Göz Hastalıkları bölümünde yapılan ameliyatlar, vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanıyor.

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi sadece Şanlıurfa’da değil özelikle Doğu ve Güneydoğu bölgelerinden bulunan illerdeki birçok hastanın şifa kapısı oldu. Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı, yaptığı ameliyat ve tedavilerle vatandaşların takdirini topluyor.

Harran Üniversitesi Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Müslüm Toptan, Oküloplasti Cerrahisi bölümünde yapmış olduğu başarılı ameliyatlarla adından söz ettirirken, Şanlıurfa ve çevre illerden gelen vatandaşlar tarafından da çokça tercih ediliyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Şanlıurfa Harran Üniversitesi Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Müslüm Toptan, oküloplasti ile ilgili bilgi verdi.

 “Oküloplasti, göz kapaklarını, kaşları, göz küresini, gözyaşı kanallarını ve yüzü içeren çeşitli prosedürleri belirtmek için kullanılan bir terimdir. En yaygın oküloplastik işlemlerden biri, göz kapağı estetiği olarak da bilinen blefaroplastidir. Bu ameliyatlarda göz kapağındaki fazla deriyi alarak yaşla birlikte gelen sarkık görünüm azaltılır. Göz kapakları ve çehresine daha dinç, dinamik görüntü kazandırılır, gözdeki ağırlık hissi iyileştirilir.

 Kaş kaldırma da bu cerrahiye eklenebilir. Blefaroplasti cerrahisi dışında Oküloplasti birimimizde aynı zamanda Entropion dediğimiz göz kapaklarının içeriye dönmesi cerrahisi, Ektropion dediğimiz göz kapaklarının dışarıya dönmesi cerrahisi, göz kapağı tümör cerrahileri de uygulanmaktadır.

Aynı zamanda Oküloplasti cerrahisi içinde yer alan botoks ve dolgu maddesi uygulamaları, gözyaşı kanal tıkanıklarında gerekli cerrahi işlemler yapılmaktadır. Gözyaşı kanal tıkanıkları genellikle çocuklar ve bebeklerde görülür. Erişkinler de ise bazı hastalıklara bağlı olarak kanal tıkanıklığı meydana gelmektedir. Bu hastalara sondalama yapılmakta, kanalda sıkıntı varsa tüp takılabilmektedir. Bunların dışında gözde patolojik bir problem varsa ve ağrılı bir göz ise, o göz uygun malzemelerle revize edilip ön tarafına protez takılabilmektedir.”

Dr. Öğr. Üyesi Müslüm Toptan, Oküloplasti biriminde bu tür ameliyatları gerçekleştirdiklerine değinerek, bu cerrahilerin genellikle lokal anestezi ile yapıldığını ve gerekli durumlarda genel anestezi uygulandığını ifade ederken, hastanın ameliyat sonrası kısa sürede normal yaşantısına döndüğünü sözlerine ekledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195