Title of a News Article

Harran TIP'ın mutlu günü. ..

.

Harran TIP'ın mutlu günü. ..
banner206
 Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhemşireliği, 12-18 Mayıs tarihleri arasında kutlanan hemşirelik haftası dolayısıyla bir program düzenledi.
  

Harran Tıp Fakültesi Hastanesi konferans salonunda düzenlenen programa Hastane Başhekim vekili Prof. Dr. Recep Demirbağ, Üniversite Genel Sekreteri Abdülhalim Dündar, Hastane Başmüdürü Abdullah Göçmez, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Yrd.Doç.Dr. Hülya Karataş, Hastane başhemşiresi Aynur Işın, idareciler ve hastane personeli katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende konuşan Hastane Başhekim vekili Prof. Dr. Recep Demirbağ, hemşirelik gibi konunun bir gün değil bir hafta konuşulmasının önemli olduğunu söyleyerek; “Hemşirelik mesleği, son yüz yılda önemi artan bir meslek. Özellikle 1960’dan sonra bu meslek oldukça önem kazanmış. Önceleri lise düzeyinde verilen eğitimle edinilen meslek, son yıllarda üniversite düzeyinde verilmesi hemşirelik mesleğinin ne kadar önemli olduğunu gösteriyor” diyerek konuşmasını hemşirelik haftasını kutlayarak tamamladı. 
Hastane Başmüdürü Abdullah Göçmez: “İnsanın dünyaya geldiği andan itibaren başlayan annelik ve hemşirelik, ömür boyu en çok ihtiyaç duyulan başı sıkıştığında sığınılan şefkat ve merhamet limanlarıdır. Tanıdığımız bildiğimiz ilk hemşireler annelerimizdir. Sevgiyi şefkati ilgiyi ilk annelerimizden görürüz. Hastalandığımızda ilk başımızın ucunda yine annelerimiz vardı. Hemşirelik mesleği onurlu, şerefli ve Allah rızasının çok kazanıldığı bir meslektir. Bu mesleğin yaptığınızdan dolayı sizleri kutluyorum.
Hemşirelik haftasının kronolojisine değinerek konuşmasına başlayan Başhemşire Aynur Işın; “Hemşireler gerek koruyucu gerekse tedavi edici sağlık hizmetlerinde çok önemli görevler üstlenmektedir. Ülkemizin her köşesinde kimi zaman zor şartlar altında vazifelerini özveriyle gerçekleştirerek halkımızın sağlığına hizmet etmektedirler.
Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Hülya Karataş : “Dünyanın her yerinde insanların sağlık gereksinimlerinin karşılanmasında hemşireler sağlık sistemlerinde önemli bir gücü oluşturmuştur. Sağlık profesyonelleri içindeki en büyük grubu oluşturan yaşamın her alanında ve her yaştaki bireylere hemşirelik hizmeti sunan meslektaşlarımız, insan sağlığının yanı sıra sağlık sistemlerinin dayanıklılığının geliştirilmesi konusunda önemli rol oynamışlardır. İyi bir hemşirelik hizmeti, iyi bir sağlık sistemi için, sağlık sistemlerinin dayanıklılığı kadar hemşirelerin dayanıklılığının arttırılmasına yönelik kurumsal ve ülke düzeyinde çalışmalar yapılması gerekmektedir “ diye konuştu.
 
Program Uzman hemşire Sibel Ayhan’ın “Hemşireliğin Tarihçesi” adlı sunumunun ardından Başhemşire yardımcısı Aysel Ademoğlu’nun slayt gösterisi ile devam etti. Programın sonunda canlı müzik eşliğinde kokteyl verildi.

Güncelleme Tarihi: 13 Mayıs 2016, 11:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195