Title of a News Article

Harran Üniversitesi'nde yeni dönem

Harran Üniversitesi'nde yeni dönem
banner206
Sağlık alanında her gün yaptığı yeniliklerle bölgenin ihtiyacına cevap vermeye çalışan Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, bu kez bölgede bir ilk olan endosonografik yöntemle teşhis ve tedavi yöntemini devreye koydu.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Harran Üniversitesi Gastroentoloji ana anabilim dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ahmet Uyanıkoğlu bölgede ilk sayılabilecek bir yöntem uyguladıklarını belirtti. Çalışmanın amacının, endosonografi denilen yöntemi Harran Tıp'ta uygulanabilir hale getirmek olduğunu söyleyen Uyanıkoğu, “Endoskopi aletlerinin ucuna ultrason cihazı bağlanarak, daha derin dokuları görmek ve daha derinden biyopsi almak gibi bir avantaj sağlıyor. Bu yeni geliştirilen yöntem, normal endoskopi ile yapılamayacak bir işlemdi. Bölgede ilk kez uygulanan bir yöntem” dedi.

Bu tedaviye ihtiyaç duyan hastaların başka şehirlere, büyük üniversitelere sevk edildiğini dile getiren Doç. Dr. Uyanıkoğlu; “Amacımız bu endosonografi yöntemini Harran Üniversitesinde de yapılabilir hale getirmektir. Bu amaçla İstanbul’dan hocalarımız geldiler. Çevre illerden ilgi duyan meslektaşlarımız da üniversite hastanemize geldiler. Hem yeni cihazları görmek açısından hem de endosonografi yapılabilir hale getirmek açısından hem de çevre illerde ve şehrimizde diğer gastroentologların eğitimi açısından katkısı olacağına inanıyoruz” dedi.

Şanlıurfamızda ve bölgedeki hastaların ihtiyaç duyduğu tedavinin Harran Tıp'ta yapıldığını söyleyen Doç. Dr. Ahmet Uyanıkoğlu, hastaların başka illerde şifa aramak yerine kendi memleketinde huzur içinde tedavi olabilmeleri için tüm hastaları Harran Tıp Hastanesine beklediklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2018, 15:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195