Title of a News Article

Hey Urfalılar! Aşıya davetlisiniz...

Hey Urfalılar! Aşıya davetlisiniz...
banner206

Koronavirüsle mücadele kapsamında Aşılama çalışması Şanlıurfa'da her ne kadar sürse de yurt genelinde en az aşı yapan illerin başında geliyoruz. Turkovac Aşısının üretim merkezi olan Şanlıurfa'da, vatandaşların aşılanma noktasında yüzdelik bazda düşük seyretmesi dikkatlerden kaçmıyor. 

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü, kent merkezinde birçok noktada aşı uygulaması noktası belirledi. Lakin bu noktalarda aşılama oranı yoğunluğu yaşanmaması bir hayli üzüyor.

Sağlık Bakanlığı resmi sitesinde günlük yayınlanan aşılama tablosunda Şanlıurfa son sıradaki yerini koruyor. Aşılamada Şanlıurfa yüzde 62 olarak dün kayıtlara geçti ve turuncu kategoride yer alıyor. 

SAĞLIK ÇALIŞANLARINDAN DAVET!

Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek hizmet binası Covid-19 poliklinik sorumlusu Hemşire Zeynep Başoğlu vatandaşları aşıya davet ederek şunları söyledi;

"Biz hastanelerimizin polikliniklerine başvuran hastalarımıza vatandaşlarımıza eksik aşıları ve hatırlatma dozları olup olmadıklarını mobil aşı ekiplerimiz ile tek tek sistem üzerinden sorgulama yaparak olmak isteyen vatandaşlarımızı hemen anında yerinde aşı uygulaması yapıyoruz. Bayan vatandaşlarımıza da aşı noktalarında bulunan aşı polikliniklerinde yardımcı oluyoruz. Şanlıurfa’daki eksik ve hatırlatma dozları olan bütün vatandaşlarımızı hastanelerimizin ve İl Sağlık Müdürlüğümüzün aşı noktalarına bekliyoruz dedi.
Balıklıgöl Devlet Hastanesi Poliklinik Sorumlu Hemşiresi Songül Yıldırım ÇULCU, Hastanemizde poliklinik girişinde mesai bitimine kadar, Hastanemiz Aşı merkezinde ise gece saat 00.00 kadar Aşı çalışmamız devam etmektedir. Eksik ve hatırlatma dozları olan bütün vatandaşlarımızı hastanelerimizin ve İl Sağlık Müdürlüğümüzün kurmuş olduğu aşı platformlarına bekliyoruz dedi.

Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2022, 09:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195