Title of a News Article

İnan iddiaları yalanladı...

İnan iddiaları yalanladı...
banner206

Özel Şanmed Hastanesi Başhekimi Dr. Ahmet İnan düzenlediği basın açıklamasında alınan tedbirleri aktardı. Hastane girişinde kurulan triyaj sistemiyle koronavirüs salgınının hiçbir şekilde hastanenin içine konulmadığını belirten İnan, şu ana kadar hastanede pozitif vakalara da rastlanılmadığını ve iddiaları yalanladı.

Koronavirüs salgınına karşı hastanelerde tedbirler üst düzeye çıkarılmış durumda. Koronavirüs tehlikesine karşı triyaj sistemi kuran Özel Şanmed Hastanesinde öncelikle hataların ateşi ölçülüyor, maske ve eldiven verildikten sonra hastaneye girişini sağlıyor. Pozitif vaka şüphesi olan hastalar ise hastane içerisine girmeden dışarıda kurulan çadırda testleri yapılarak halk sağlığı laboratuarına gönderiliyor.

 

‘Şu ana kadar hastanemizde hiçbir pozitif vakaya rastlanmadı’

Alınan tedbirlerle ilgili basın açıklaması yapan Özel Şanmed Hastanesi Başhekimi Ahmet İnan, “Koronavirüs pandemisi bir müddet daha devam edecek. Bu doğrultuda hasta ve vatandaşlarımızın sağlığını ön planda tutarak, Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda triyaj dediğimiz hastayı önceden tespit ederek, koronavirüs belirtisi varsa onları hastane içerisine dahil etmeden kurduğumuz çadırda gerekli tedbirler alındıktan sonra halk sağlığı laboratuarı ile temas halinde oluyoruz. Böyle bir şüphe söz konusu ise hastayı gerekli yerlere sevk ediyoruz. Şu ana kadar hastanemizde herhangi bir koronavirüs şüphesine rastlanılmamıştır. Ancak bu olmayacak anlamına da gelmemeli. Bu nedenle biz gerekli tedbirlerimizi alacağız.” dedi.

Şanlıurfa üzerine düşen görevi hassasiyetle yerine getiriyor’

İnan, “Şanlıurfa koronavirüsle mücadele kapsamında üzerine düşen görevi hassasiyetle yerine getiriyor. Hiçbir sıkıntı çıkarmıyorlar. Tedbirlere uyma konusunda hassasiyet gösteren Şanlıurfalılara teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu. Hiçbir şekilde ücret alınmıyor’

Koronavirüs testinden ücretin alınıp alınmadığı konusuna açıklık getiren Başhekim İnan, “Hastanemizde koronavirüs testi yapılmıyor ama Türkiye’nin her yerindeki halk sağlığı laboratuarı hiçbir hastadan hiçbir ücret almadan bu testi gerçekleştiriyor. Herkese yapılıyor gibi algılanmasın, semptom dediğimiz ateş, öksürük, baş ağrısı, burun akıntısı, halsizlik ve bunların iki semptomunun bir arada olduğu vakalar mutlaka antikor testi dediğimiz yüzde 100 sonuç veren antikor testi hamdolsun Şanlıurfa’da mevcuttur. Bu tür şüpheliler halk sağlığı laboratuarına gönderilmektedir. Bu vakaların görüldüğü durumlarda devlet ücretsiz karşılamaktadır.” ifadelerini kullandı.   

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195