Title of a News Article

Kalp için 'pedalladılar'

Kalp için 'pedalladılar'
banner206

Kalp sağlığına dikkat çekmek için Urfa Bisiklet Topluluğu(URBİT) ve Kalbin İçin Pedalla İl Temsilciliği bisiklet etkinliği düzenlendi.

’Sağlıklı Nesiller İçin Bisikleti Önemsiyoruz’ sloganıyla yola çıkan bisiklet severler bisikletlere şehir turu atarak kalp sağlığına dikkat çektiler.

Dünya genelinde halen bir numaralı ölüm nedeni olan kalp ve damar hastalıklarına bağlı ölümler ilk sırayı alıyor ifadesini kullanan Kalbin İçin Pedalla İl Temsilcisi Mehmet Aslan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;  “Dünya genelinde ve Ülkemizde ölümlerin başlıca nedenlerinden biri, kalp ve damar hastalıklarıdır ve bu sebepten dolayı heryıl binlerce insan ölmektedir.  Bu tür hastalıkların en büyük nedenleri, hareketsiz yaşam ve düzensiz beslenme alışkanlıkları gibi etkenlerdir. Bu tür hastalıkların riskini azaltıp, “hareketsiz yaşama dur” demek için; Türkiye’nin her tarafından başlatılan bu etkinliğe bizde Şanlıurfa Kalbin İçin Pedalla İl Temsilciliği olarak sesimizi duyurmaya çalıştık.” Şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195