Title of a News Article

Koronavirüs Hangi Mahallelerde Var?

urfastar.com editörleri, koronavirüs salgınının başladığı günden bu yana Şanlıurfa İl Hıfzıssıhha Kurulunun aldığı karantina tedbirlerinin envanterini çıkardı.

Koronavirüs Hangi Mahallelerde Var?
banner206

Koronavirüs pandemisi karşısında olağanüstü tedbirlerin uygulandığı Şanlıurfa’da, salgının başladığı Mart ayından 17 Mayıs 2020 tarihine kadar 124 hane ve binada karantina tedbirleri uygulandı.

urfastar.com’un Şanlıurfa İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından açıklanan kararlardan derlediği bilgilere göre; Siverek’te 40, Haliliye’de 31, Eyyübiye’de 21, Karaköprü’de 12, Viranşehir’de 8, Birecik’te 4, Akçakale’de 2, Suruç’ta 2, Bozova, Ceylanpınar, Harran ve Hilvan’da 1’er karantina tedbiri alındığı kayıtlara geçti. 3’ü merkez olmak üzere 13 ilçesi bulunan Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinden karantina tedbiri alınan vakaya rastlanmadı.

Koronavirüs vakası tespit edilen hane ve binalarda yaşayan vatandaşlar ile aynı hane ve binada yaşayanların, 14 günlük karantina tedbiri süresince dışarıya çıkmalarına müsaade edilmedi.

Sağlık çalışanları ve kolluk kuvvetlerinin kontrolünde karantina altında bulananların ihtiyaçları ise, bulundukları ilçelerdeki Vefa Sosyal Destek Grupları tarafından karşılandı.

COVİD-19 testi pozitif çıkan vakaların yaşadığı hane ve binalarda uygulanan 14 günlük karantina süresini tamamlayanların tamamı yeniden teste tabi tutuldu. Yeni vakaya rastlanmayan binalarda karantina tedbirleri kaldırılırken, yeni vakaya rastlananlar ile 14 günlük süreyi tamamlamayanların karantina süreci devam ediyor.

İlçelerde uygulanan karantina tedbirlerinin sayısı, virüs salgını hakkında genel bir bilgi verse de, bu rakamlar üzerinden enfekte olan kişi sayısı hakkında net bilgi edinmek mümkün değil.

Siverek’te 13 Mahallede 40 Karantina

Şanlıurfa’da karantina tedbirleri uygulanan hane-bina sayısında Siverek ilk sırayı aldı. Bir tekstil atölyesinde çalışan ve COVİD-19 testi pozitif çıkan vakanın ardından takibe başlayan İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri, Siverek’ merkeze bağlı Ayvanat, Bağlar, Dicle, Esmerçayır, Haliliye, Hamidiye, Kale, Şirinkuyu ve Yenişehir Mahallelerindeki bir çok evde karantina tedbirleri aldı. Siverek’te koronavirüs şüphesiyle Bögürtlen, Eğriçay, Kapıkaya ve Şekerli kırsal mahallelerinde de karantina tedbirleri uygulandı.

İlçede koronavirüs tedbirlerine uyulmadığı tespit edilen ve bir pozitif vakanın çıktığı tekstil atölyesinin de faaliyetleri 9 Mayıs 2020 tarihinde durduruldu.

Haliliye İlçesinde 31 Karantina Uygulandı

Şanlıurfa şehir merkezinin en kalabalık mahallelerine sahip olan Haliliye ilçesinde, virüs salgınının başlamasından bu yana 31 karantina tedbiri uygulandı. İlçenin; Ahmet Yesevi, Bağlarbaşı, Devteşti, İpekyol, Karşıyaka, Konuklu, Sancaktar, Sırrın Karşıyaka, Süleymaniye, Yavuz Selim, Yenişehir, Yeşildirek ve Şair Nabi mahalleleri ile Açıkyazı ve İncirli köylerinde karantina tedbirleri hayata geçirildi.

Eyyübiye’de 21 Karantina

Şanlıurfa’nın merkez Eyyübiye ilçesinde 21 adreste karantina tedbiri uygulandı. İlçede koronavirüs pozitif tanısıyla karantina tedbiri alınan bina ve hanelerin bulunduğu mahalle isimleri şöyle: Akabe (TOKİ), Batıkent, Buhara, Direkli, Eyüpnebi, Haleplibahçe, Hayati Harrani, Onikiler, Ruha, Şıh Maksut, Tepe, Topdağı, Yenice ile Süleymanşah, Bakırtaş, Mutlukaya, Olukyanı ve Kubacık kırsal mahalleleri.

Karaköprü’de 12 Bina Karantinaya Alındı

Şanlıurfa merkez ilçelerinden Karaköprü’de Akpiyar, Atakent, Batıkent, Çankaya, Doğukent, Karşıyaka, Narlıkuyu, Seyrantepe ve Şenevler Mahallelerinde COVİD-19 pozitif çıkan 14 binada karantina tedbirleri alındı.

Viranşehir’de 8 Karantina

Siverek’ten sonra koronavirüs tedbirlerine duyarsızlığın en yüksek olduğu iddia edilen Viranşehir ilçesinde 8 karantina tedbiri uygulandı. Viranşehir’de karantina tedbiri uygulanan noktalar arasında Eski Urfa Caddesi, Kışla Mahallesi, Yeni Mahalle ve Yenişehir Mahallesi adları geçerken, ileye bağlı Kurtulmuş kırsal mahallesinde de karantina uygulaması yapıldı.

Birecik’te 4, Akçakale’de Suruç’ta 2’şer Karantina Tedbiri Alındı

Koronavirüs pandemisi sürecinde Şanlıurfa’nın Birecik ilçesindeki Cumhuriyet, Kurtuluş ve Saha Mahallelerinde 3, Karababa kırsal mahallesinde de 1 karantina tedbiri hayata geçirildi. Suruç ilçesi merkez Karaca Mahallesi ile Yanaloba Köyünde de birer hanede karantina tedbiri alındı. Akçakale merkezde karantina tedbirine rastlanmazken, Narlıova ve Ohali köylerinde karantina tedbirleri hayata geçirildi.

Bozova, Ceylanpınar, Harran ve Hilvan’da 1’er Karantina

Şanlıurfa’nın diğer ilçelerinden Bozova Yavuz Selim Mahallesinde 1, Ceylanpınar Yavuz Selim Mahallesinde 1, Harran Ovacık kırsal mahallesinde 1 ve Hilvan Ovacık kırsal mahallesinde 1 karantina tedbiri uygulandı.

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2020, 03:41
YORUM EKLE
YORUMLAR
Saadettin MEDE
Saadettin MEDE - 4 yıl Önce

Eyyübiye Şanlıurfa koronavirüs akabede var mı?

SIRADAKİ HABER

banner195