Title of a News Article

Metrolife'de prematüreye dikkat çekildi

Metrolife'de prematüreye dikkat çekildi
banner206

Şanlıurfa'da, özel Metrolife Hastanesi'nde Prematüreye dikkat çekmek için etkinlik düzenlendi.

17 Kasım Dünya Prematüre Günü etkinliğine, Metrolife Hastanesi Genel Direktörü Dr. M.Cengiz Karakucak, İdari İşler Direktörü Mustafa Akkaya, Yenidoğan Yoğunbakım Sorumlusu Uzm.Dr.İrfan Altıntaş, Uzm.Dr.Ayşe Aygün hatsane doktorlar, hemşireler, hastane yöneticileri ve vatandaşlar katıldı.

Ebeveynlerin prematüre konusunda bilgilendirildiği etkinlikte, müzik dinletisi sunuldu ve çeşitli hediyeler verildi.

Metrolife Hastanesi Genel Direktörü Dr. Cengiz Karakucak, yaptığı açıklamada, Türkiye'de her yıl dünyaya gelen yaklaşık 1 milyon bebeğin yüzde 10'unun prematüre doğduğuna dikkati çekti.

Karakucak, prematüre bebekte özellikle ilk beslenmenin kolostrum denen anneden gelen ilk sütle yapılmasının çok önemli olduğunun altını çizerek sözlerine şöyle devam etti:

"Bu bebeklerin anne karnında büyüme ve gelişimlerini henüz tamamlamadan dünyaya geldikleri için pek çok sorunla karşı karşıya kaldığına işaret ederek, "Erken doğan bebeklerin uzmanlaşmış ekiplerce çok özel koşullarda bakılması, bebeğin o an ve gelecekteki sağlığı için çok önemlidir. Taburcu olduktan sonra takip edilebilmesi, toplumda farkındalık oluşturulması ve topluma sağlıklı bireyler kazandırılması adına önemli adımdır." dedi.

Güncelleme Tarihi: 17 Kasım 2022, 11:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195