Title of a News Article

Mutlu eden ameliyat...

.

Mutlu eden ameliyat...
banner206
 Şanlıurfa eğitim ve araştırma hastanesinde yine bir ilk, il dışına gitmeye gerek kalmadan ilimizde özellikli operasyonlar yapmaya devam ediyor.

Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji uzmanı Uz Dr. Ali Erkan Yenigül, 54 yaşında Şemse Karadağ isimli hastanın Leğen kemiğinden hastanın el kemiklerine nakil yaptı.

Uz Dr. Ali Erkan Yenigül; 54 yaşında Şemse Karadağ isimli hasta sol el başparmak ağrı şikâyeti ile Polikliniğimize başvurdu. Yapılan tetkik ve muayene sonucunda parmak kemiğini neredeyse tamamen kaplayan tümör olduğu görüldü. Lezyon büyüktü, ağrı ve hareket zorluğu yapıyordu. bu tur tümörler büyüdüklerinde kemik zarını aşarak yayılım yapabiliyor, bir kısmı da patolojik kırık la sonuçlanabiliyor. Bu tümörlerin kadın erkek görülme oranı eşittir ve uygun sınırlarda cerrahi tedavi edilmesi gerekmektedir.

Hastamız in sol el başparmak kemiği neredeyse tamamıyla tutulmuş, ağrı ve hareket zorluğu başlatmıştı. Ameliyatta uygun sınırlarda tümörlü kemik çıkarıldı. Yerine hastanın leğen (iliak kemik ) kemiğinden ayni ölçülerde kemik alınarak başarı ile parmağa nakil edildi. Ameliyat sonrası parmağını yerinde gören hasta çok mutlu oldu.

El ve ayaklarda olan özellikle hareket zorluğu yol açan Ağrılarda mutlaka doktora başvurulmalıdır. Erken tanı ve uygun tedavi ile uzun kaybı olmaksızın tedavinin mümkün olduğu unutulmamalıdır.

Hastanemizin ortopedi ve Travmatoloji kliniği ortopedik onkoloji ameliyatları, açık kapalı spor cerrahisi, protez ameliyatları, travma ve el cerrahisi ile tüm Şanlıurfa halkının hizmetindedir.

Güncelleme Tarihi: 30 Mayıs 2017, 11:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142