Title of a News Article

OSM'den açıklama geldi

OSM'den açıklama geldi
banner206

 Özel OSM Hastanesi, sağlıkta dün yapılan yolsuzlukla ilgili basın açıklamasında bulundu.

OSM Yönetimi tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi;

26.05.2015 günü yapılan bir soruşturma nedeni ile Şanlıurfa 2. Sulh Ceza Hakimliği’nin 25.05.2015 tarih ve 2015/1857 değişik iş sayılı kararı ile Şanlıurfa SGK İL MÜDÜRLÜĞÜ’NCE EVVELCE İNCELENİP LEHİMİZE KARAR VERİLEN VE SONUÇLANMIŞ bir dosya ile ilgili olarak Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü’nde yapılan incelemeye ek olarak hastanemizden de bir takım bilgi ve belgeler talep edilmiştir. Karar ve talep doğrultusunda tüm asıl belgeleri soruşturma yapan makamda ve SGK Müdürlüğü’nde olmasına rağmen bizden istenen evraklar emniyet mensuplarına teslim edilmiştir.

Daha önce SGK İl Müdürlüğü’nde incelenen ve sonuçlanan olay yoğun bakım yatak sayısı ile ilgilidir. Bu konuda gerekli soruşturma ve inceleme SGK İl Müdürlüğü tarafından yapılmıştır. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün Şanlıurfa Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü’ne yazdığı 54718026/045.99/2013.5363.42257 sayılı yazı ile hastanemizin yoğun bakım yatak sayısı  “ 19.12.2011 tarihi itibarı ile Özel Osm Ortadoğu Hastanesinin toplam 77 yoğun bakım yatağı uygunluğu tespit edilmiş olup yoğun bakım yatağı tescil işlemleri bütün özel hastanelerin yoğun bakım yatakları için tescil işlemleri 31.12.2014 tarihine kadar uzatıldığı için tescil işlemleri devam etmektedir. “ şeklindeki yazıda da belirtildiği üzere hastanemiz yoğun bakım yatak sayısı 19.12.2011 tarihi itibarı ile 77 yatak kapasitesine çıkarılmıştır. Bu husus soruşturmanın devam ettiği tarihte SGK’ ya bildirilmiş ve SGK tarafından verilen ceza iptal edilerek soruşturma tamamlanmış ve lehimize karar verilmiştir.

Hastanemizden istenen belgelerin tamamı SGK’ da ve soruşturma dosyasında mevcut olmasına rağmen bugün hastanemizde yapılan işlem tamamen hukuksuzdur.

Hastanemiz; 2008 yılından itibaren Şanlıurfa’ya hizmet veren 205 yataklı her türlü tıbbi donanıma ve tıbbi kadroya sahip bölgenin en büyük özel hastanesidir. 900 kişinin istihdam edildiği , ayda 40.000 hastanın muayene edildiği ve yüzlerce büyük ameliyatın yapıldığı Şanlıurfa’nın özel sektördeki en büyük yatırımına , içeriği boş ve kapatılmış bir soruşturma bahane edilerek bir algı oluşturulması bizleri ve bütün hastalarımızı üzmüştür. Bu soruşturma ile ilgili olarak daha önce gerek SGK , gerek Kolluğa istenen tüm bilgi ve belgeler teslim edilmiştir.

Bu ve buna benzer oluşturulmaya çalışılan haksızlıklardan ve yapılan hukuksuzluklardan dolayı her türlü yasal yollara başvuracağımız hususunu kamuoyunun bilgilerine sunarız.

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2015, 11:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195