Title of a News Article

Otellerde virüs alarmı...

Otellerde virüs alarmı...
banner206
Yeni tip korona virüsü salgını nedeniyle Türkiye'deki otellerde hijyen konusunda alarma geçti. Tüm otellere daha hijyen olmaları konusunda bir liste gönderildi ve kapı kolları, TV kumandası,klimalar, toplu oturum alanları didik didik temizleniyor. Tüm otellerde şoklama yapıldığını (detaylı temizlik) belirten Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Bülent Bülbüloğlu milliyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada," Çin'deki korona virüsü nedeniyle önlemlerimizi aldık. Tüm otellerimize daha hijyen olmaları konusunda da bir liste gönderdik." ifadelerini kullandı.

Korona virüsü yayılıyor Otellerde temizlik alarmı verildi. 

80 kişinin hayatını kaybettiği, 2,700'den fazla kişinin ise hastalandığı Çin'de korona virüsü gün geçtikçe daha fazla yayılıyor. Türkiye'de şu an bir tehlike olmadığını söyleyen otelciler önlem amaçlı temizlik faaliyetini en üst seviyeye çıkarmış durumda. Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı Bülent Bülbüloğlu'nun verdiği bilgiye göre; kapı kollarından, tv kumandasına, klimalardan, toplu oturum alanlarına kadar tüm her yer didik didik temizleniyor. Ayrıca tüm personelin konuyla ilgili bilgilendirildiğini belirten Bülbüloğlu, "Çalışanları yüksek ateşli birinin görülmesi halinde resepsiyona bildirmesi konusunda uyardık." ifadelerini kullandı.


Korona virüsünün Kapadokya ve İstanbul'daki otelleri etkilediğini belirten Bülbüloğlu," Korona virüsünün turizm rezervasyonlarından bir etkisini görmedik ancak virüs konusunda tüm otellerimizi uyardık. Toplu alanların sürekli havalandırılması gerekiyor. Tüm otellerimize bunu bildirdik." dedi.

NE OLMUŞTU?

Korona virüsü salgını nedeniyle 80 kişinin hayatını kaybettiği, 2,700'den fazla kişinin ise hastalandığı Çin'de Başbakan Li Keqiang salgının merkezindeki Wuhan kentini ziyaret ederek hükümetin salgın hastalık krizine ciddi bir karşılık vereceğine işaret etmişti. Çin dışında en az 10 ülkede az sayıda vaka tespit edilirken, ölen olmadı. Çin'de tespit edilen vakaların sayısı ise %30 artarak 2,744'e çıktı. Vakaların yarısı Hubei eyaletinde bulunuyor. Koronavirüs salgınının başlangıcından bu yana bölgeyi ziyaret eden en kıdemli yetkili olan Li, hükümetin yaptığı açıklamaya göre hastalar ve sağlık görevlileriyle konuştu. Çin hükümeti dün aldığı kararla, virüsün yayılmasını sınırlamak amacıyla bir haftalık yeni ay yılı tatili üç gün uzatarak 2 Şubat'a uzattı.

5 MİLYON KİŞİ KENTTEN AYRILDI

Yaklaşık 11 milyon kişinin yaşadığı Wuhan kentinde ise seyahat yasakları daha da sıkılaştırıldı. Çin vatandaşlarına 30 Ocak'a kadar vize ve pasaport verilmeyeceği ilan edilse de belediye başkanı tatil ve diğer gerekçelerle 5 milyon kişinin kentten ayrıldığını söyledi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195