Title of a News Article

Sağlık Bakanı açıkladı! Sadece Urfa kaldı...

Sağlık Bakanı açıkladı! Sadece Urfa kaldı...
banner206

Türkiye’de ikinci doz aşılama oranının en düşük olduğu il Şanlıurfa olarak açıklandı. Aşı haritasında tek kırmızı şehir de Şanlıurfa oldu.

Sağlık Bakanlığı, aşılamada son durumu paylaştı. 18 yaş üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 76,09, birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 88,34 oldu. Türkiye'de bugüne kadar uygulanan toplam aşı sayısı 113 milyon 862 bin 236'ya yükseldi.

DİYARBAKIR TURUNCU OLDU

Aşılamada seferberlik devam ederken, ikinci doz aşı oranı %75'e ulaşan Bolu, mavi kategoriye yükseldi. Kırmızı listede bulunan Diyarbakır ise %55 aşılama oranına ulaşarak turuncu kategoride yer aldı. Şanlıurfa yüzde 50.5 ile aşılama oranında en son sırada yer aldı. Haritada tek kırmızı kalan şehir ise Şanlıurfa oldu.

AŞILAMADA SON DURUM

En az iki doz aşı uygulananların oranının en yüksek olduğu 10 il, Muğla, Kırklareli, Ordu, Amasya, Çanakkale, Eskişehir, Osmaniye, Edirne, Balıkesir ve Burdur oldu.

En az iki doz aşı yapılanların oranının en düşük olduğu iller ise Şanlıurfa, Diyarbakır, Batman, Muş, Siirt, Mardin, Bitlis, Bingöl, Ağrı ve Bayburt olarak sıralandı.

KOCA: GENÇLER AŞILARINI AKSATMAMALI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi:

Yeni vakalar içinde gençlerin oranı artış gösteriyor. Umulanın aksine, üniversite öğrencilerimiz arasında aşılanma oranı düşük. Sağlıklı bir eğitim ortamı için gençlerimiz aşılarını aksatmadan yaptırmalı. Toplum, bütün gençlerinin aşı olarak mücadeleye katılmalarını bekliyor.

DİYARBAKIR ve BATMAN’DA ikinci doz aşı oranı %55’in üzerine çıktı. Bu iki ilimiz TURUNCU iller kategorisinde. Zamanı gelen aşılarımızı aksatmayalım. Geç kalmak, risk almaktır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195