Title of a News Article

Sağlık yatırımlarının sorunları çözülüyor

 Sağlık yatırımlarının sorunları çözülüyor
banner206

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa’da yapılan sağlık yatırımları ve Eyyübiye Devlet Hastanesi hakkında geniş kapsamlı bir toplantı düzenledi.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali İzzettin Küçük başkanlığında; İl Sağlık Müdür Erdoğan Duran, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Cahit Ekmen, Halk Sağlığı Müdürü Osman Koyuncu, DSİ 15. Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Şadan Sever, Şuski Genel Müdürü Ferit Dağdeviren, Aksagaz, Dedaş ve Toki yetkilileriyle birlikte Eyyübiye Hastanesi inşaatı yüklenici firma temsilcileri de katıldı.

Yapılan toplantıda Şanlıurfa’da devam eden sağlık yatırımları görüşülürken, toplantının ana maddesini 400 yataklı Eyyübiye Devlet Hastanesi ve 50 ünitelik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi inşaatı oluşturdu. Toplantıda devlet hastanesi inşaatında yüzde 51, ağız ve diş sağlığı merkezinde ise yüzde 87 oranında fiziki gerçekleşmenin sağlandığı belirtilirken; her iki yatırım için de ihtiyaç duyulan elektrik, doğalgaz ve kanalizasyon alt yapı çalışmaları değerlendirildi.

İnşaatla ilgili yürütülen alt yapı ve enerji iletim çalışmalarında karşılaşılan sorunları yetkililerden dinleyen Vali Küçük; çözüm yolları için her türlü görüşmeyi yapabileceklerini dile getirerek, gerekli tüm yazışmaları da yapacaklarını kaydetti. Yapılan hastanenin ve ağız sağlığı merkezinin Şanlıurfa için çok önemli yatırımlar olduğunu sözlerine ekleyen Vali Küçük; Şanlıurfa’daki sağlık sorunlarının çözümünde bu iki yatırımın birçok sorunu çözecek kapasitede olduğunu, bu yatırımların hayata geçebilmesi için herkesin en üst düzeyde gayret göstermesi gerektiğini belirtti.

Toplantının sonunda ise Vali İzzettin Küçük, yaklaşık bir ay sonra aynı konuda toplantıyı tekrarlayacaklarını, elde edilen ilerlemenin yapılacak toplantıda paylaşılacağını dile getirdi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 31 Aralık 2014, 10:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195