Title of a News Article

Sağlıkta yeni dönem başlıyor

Sağlıkta yeni dönem başlıyor
banner206

Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti grup toplantısında sağlıkta yapılacak yeni düzenlemeleri anlattı ve şehir hastanelerinin müjdesini verdi.

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Kurban Bayramı tatilinin de dokuz gün olacağını söyleyen Başbakan, geçtiğimiz bayram tatilinde Türkiye'nin havalimanı trafik yoğunluğunda rekor kırdığını açıkladı.Başbakan AK Parti döneminde sağlıkta bir devrim yaşandığının altını çizerek yeni dönemde yapılacak düzenlemeleri anlattı. Başbakan yeni yapılacak düzenlemeye ilişkin, "Şimdi sağlıkta yeni bir değişim yapıyoruz. Sağlık şehirleri kuruyoruz, şehir hastaneleri yapıyoruz. İçinde otelleri hastaneleri olan bir kasabayı andıracak bu hastaneler.Şu anda 16 büyükşehir inşaatı devam ediyor. 30 ilimizi kapsayacak çalışmalar tamamlandığında 35 bin yatak kapasitesi sağlayacağız. Mersin ve Yozgat şehir hastaneleri tamamlanacak hizmete alınacak bu yıl."dedi.

Başbakan Yıldırım, "Mübarek Ramazan Bayramı'nı geride bıraktık. Grup başkanvekilimiz size Kurban bayramı müjdesini de verdi.Allah nice bayramlara ulaşmayı nasip etsin. Az önce kız kardeşimizin yakamıza taktığı çiçeğin anlamını herkes bilmeyebilir. 11 Temmuz Srebrenitsa katliamının 21. yıl dönümü.Yakamızdaki çiçekler bu katliamı tüm dünyaya hatırlatıyorlar. Bu çiçek katliam kadar Bosna'nın unutulmaz bilge kralı Aliya İzzetbegoviç'i de hatırlatıyor bizlere. Ne demişti kendisi "Katliamı unutturmayın, çünkü unutulan katliamlar tekrarlanır" Avrupa'nın göbeğinde yaşanan 8372 şehidin verildiği bu soykırım, unutulmayacak, unutturmayacağız."

Güncelleme Tarihi: 13 Temmuz 2016, 01:02
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195