Title of a News Article

Saldırgan hakkında flaş gelişme

Saldırgan hakkında flaş gelişme
banner206

Şanlıurfa Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Çocuk Acil Servisi’nde tedavisi süren çocuğun ateşinin düşmemesine sinirlenen  hastı yakını A.K.’nın, Dr. Bahattin Ahmet Yalçın’ın başına parke taşıyla vurarak darp etmesi tıp dünyasında tepkiye yol açtı. 

Harran Üniversitesi TUP  Fakültesi  Hastanesi  önünde  toplanan Harran Üniversitesi Rektörü   Prof.dr Ramazan Taşaltın, Başhekim  Doç.dr. Akif Altay ve  sağlık  çalışanları saldırıyı kınadıklarını söylediler.   Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, “Bu olayların bir daha tekrar etmemesi için elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz” dedi.

Harran Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Çocuk Acil Servisinde hasta yakını tarafından başına parke taşı vurularak darp edilen Dr. Bahaüddin Ahmet Yalçın için düzenlenen basın toplantısında, yaralı doktora acil şifalar dileyerek konuşmasına başlayan Rektör Taşaltın; “Doktorlarımız tedavi yaparken her türlü ihtimali düşünerek hastaya müdahale ediyor. Ama çocuk tedaviye hemen cevap vermediği için ‘neden benim hastamla ilgilenmiyorsun’ diyerek doktor arkadaşımızla tartışmaya başlıyor. Sonrasında ise doktorumuzu feci bir şekilde darp ediyor. Bu canavarlıkları önlememiz lazım” diye konuştu.

Dr. Bahattin Ahmet Yalçın’na yapılan saldırıya bir kınama Türk Cerrahi Derneği’nden geldi. Türk Cerrahi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Çağatay Çifter tarafından yapılan açıklamada, olay sonrası acilen ameliyata alınan Dr. Yalçın’ın hayati tehlikesinin sürdüğü ve halen yoğun bakımda müşahede altında olduğu belirtildi.

 

TCD açıklamasında; “Hiçbir acı ya da duyulan öfke, şiddeti haklı kılmaz. Nitelikli sağlık hizmeti, ancak huzurlu ve güvenli ortamlarda üretilir. Şiddet, sağlık hizmetini kesintiye uğratır; mağdurunun temel haklarını ihlal ettiği gibi, diğer hastaların sağlık hizmeti alma haklarını da ihlal eder. Bu nedenle bir kez daha toplumumuzu sağduyulu olmaya davet ediyoruz” ifadesine yer verildi.

Öte  yandan,doktora  saldıran A.K ‘nin tutuklandığı bildirilirken, A.K’nin  ailesi  ise, Doktor’un çocuklarının  tedavisi ile ilgilenmediği için tartışma çıktığını ve  kavganın yaşandığını söylediler.


Güncelleme Tarihi: 18 Temmuz 2018, 14:18
YORUM EKLE
YORUMLAR
hakan
hakan - 6 yıl Önce

bizde doktorları kınıyoruz. insanlarımızı hiç bir şeyden anlamayan cahil insan gözüyle bakan kendilerini özel yaratılmış üstün ırk olarak gören her şeyin en iyisini en doğrusunu kendi bilen asla asla yanlış yapmayan insan gözünde gören. ve kendisine bir dünya verseler doymayıp ikinci dünyayı isteyecek kadar aç gözlü olan doktorları kınıyoruz

www.urfastar.comhttp://www.urfastar.com/saglik/saldirgan-hakkinda-flas-gelisme-h35681.html

URFASTAR COM (URFA HABERLERİ)

SIRADAKİ HABER

banner195