Title of a News Article

Türkiye'de sayılı merkezlerde yapılabilen Ameliyat Urfa'da yapıldı

Türkiye'de sayılı merkezlerde yapılabilen Ameliyat Urfa'da yapıldı
banner206

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, Ülkede sayılı merkezde yapılabilen ve Bölgede ilk defa yapılan riskli ameliyat ile Kesici alet yaralanması nedeniyle sol kolunu hareket ettiremeyen İsmail Türk (31) sağlığına kavuştu.

31 yaşında İsmail Türk isimli hasta boynundan kesici alet ile yaralanma sonrası Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Haliliye Ek Hizmet Binası acil servise başvurdu. Yapılan ilk müdahale ve tetkikler sonrası şah damarının 1 cm yakınında bulunan ve kolu hareket ettiren tüm sinirlerin kesilmiş olduğu tespit edildi. Hastaya daha önce bölgede hiç yapılmamış olan “Brakial Pleksus” ameliyatı planlandı.

Ülkede sayılı merkezde yapılabilen bu ameliyatı başarıyla gerçekleştiren, El Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Numan Atılgan, “ Brakial Pleksus, omurilikten çıkan sinir köklerinin üç büyük dal halinde seyrederek birbirleri ile bağlantı oluşturduğu, koltuk altı bölgesinde yer alan büyük bir sinir topluluğudur. Bu sinirler kürek kemiği, omuz ve kol kaslarının hareketini ve duyusunu sağlar.  Hastamızın 4 saat süren ameliyatında, hayati damarların bulunduğu anatomik olarak riskli bölgede kopan sinirler onarıldı. Ameliyat sonrası sinir hasarı nedeniyle kullanamadığı kolunun başarılı geçen ameliyat sonrası fizik tedavi ve rehabilitasyon ile günlük hayatta işlev görmesini beklemekteyiz. El cerrahi kliniği olarak bu tür riskli ameliyatları, Hastanemizin güçlü kadrosuyla başarılı bir şekilde gerçekleştirmeye devam edeceğiz.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 29 Kasım 2021, 13:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195