Title of a News Article

Urfa'da hastane palas sezonu açıldı!

Urfa'da hastane palas sezonu açıldı!
banner206

Şanlıurfa'da, her yıl alışık olduğumuz görüntüler bu yılda ortaya çıktı. Aşırı sıcaklardan dolayı hastane bahçelerinde konaklama yapan hasta yakınları açık havada bekleyişlerini sürdürüyor.

Şehrin en büyük hastanelerinden birisi olan Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta olmak üzere kentte ki tüm hastanelerde her yıl yaşanan görüntüleri bu yıl yaşanmaya devam ediyor. Hastane misafirhanelerindeki yoğunluk ve aşırı sıcaklar, hasta yakınlarını yine yerde yatma uygulamasına sürükledi.

Hastası olan birçok aile, ziyarete gelen misafirlerini evden getirdikleri halı, minder ve yastıklar üzerinde ağırlıyor. Hasta ziyaretlerinin yoğun olduğu Şanlıurfa'da, bu gibi görüntülerin yaşanması artık çok normal bir hal almış durumda. Gündüz sıcağında kapalı alanlarla, akşam saatlerinde ise açık havada dampalas denilen uygulama ile hasta ziyaretine gelen misafirler deyim yerindeyse ulu orta yerde evden getirilen malzemeler üzerinde ağırlanıyor. Banklar üzerinde yer bulamayan çoğu aile bu uygulamayı tercih ettiği görülüyor. Ekstradan evden getirilen tüp, semaver içecek malzemeleri ile de gelen misafirlere çay kahve ikram ediliyor. 

Sabah saatlerine kadar süren ziyaretlerin ardından hasta yakınları dampalas uygulamasıyla getirilen halı yatak, battaniye ve yastıklar üzeri uyuyorlar. 

Her yıl yaşanan bu görüntüler önümüzdeki yıllarda da uygulanacağı ön görülüyor.

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2019, 03:30
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195