Title of a News Article

Urfa'da hayata tutundu

Urfa'da hayata tutundu
banner206

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk cerrahisi kliniğinde tedavi gören Suriye uyruklu çocuğun akciğer ve karaciğerindeki kist, aynı operasyonla alındı.

Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk cerrahisi kliniğinde tedavi gören Suriye uyruklu 11 yaşındaki Mehmet Halaf, akciğer ve karaciğerindeki kist nedeniyle ameliyata alındı. Yaklaşık 3 gün hastanede tedavi gören Halaf, hastanede ilk defa gerçekleştirilen bir ameliyatla sağlığına kavuştu.

İlk defa gerçekleştirilen ameliyat hakkında bilgi veren Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahisi Uzmanı Op.Dr. Emin Balcıoğlu, “Mehmet Halaf, öksürük ve nefes darlığı şikayetiyle çocuk cerrahi polikliniğimize müracaat etti. Hastanın ayakta yapılan muayene ve tetkikleri neticesinde akciğer ve karaciğerde kist tespit edildi. Hastanın ameliyat olması gerektiği yakınlarına söylenince onlar da onay verdi. Hasta yakınlarından operasyon onayı alındıktan sonra hastanın akciğer ve karaciğerindeki kist hidatik, ortalama 1 buçuk saat süren bir operasyonla aynı anda başarılı bir şekilde alındı. Hastamız üç gün hastanede yatarak tedavi olduktan sonra sağlığına kavuştu” dedi.

Ameliyat edilen Mehmet Halaf'ın babası İsmail Halaf ise, “Ben ve ailem Suriye’de yaşanan savaştan kaçıp Türkiye’ye sığındık. Doktorumuz Op.Dr.Emin Balcıoğlu oğlumun ameliyat olması gerektiğini, özellikli ve aynı zamanda da meşakkatli bir operasyon olduğunu söylediğinde savaşta ölmekten kurtardığım oğlumun ameliyat masasında öleceğini sandım, gerçekten çok korktum. Oğlumun tedavisi çocuk cerrahi kliniğinde en iyi şekilde yapıldı. Türkiye’ye geldiğimiz günden bu yana bizlere çok iyi davranıldı. Bizlere yiyecek, içecek, giyim, kalacak yer verip can ve mal güvenliğimizi sağlayan Türkiye Cumhuriyeti başta olmak üzere tedavi sürecinde doktorumuz Op.Dr. Emin Balcıoğlu, hemşirelerimiz ve diğer sağlık çalışanlarına çok teşekkür ederim” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2016, 00:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195